Zumbathon caritabil în sprijinul copiilor bolnavi de cancer

Asociatia Little People România împreună cu Zumba Fitness si Club Moving Iasi, invită publicul iesean la miscare si voie bună, la o lectie de zumba pregătită de binecunoscutul antrenor Paul Chi si de prietenii săi! Pe data de 29 septembrie, ora 15:00, în Grădina Palas Iasi, iesenii pot dansa si ajuta în acelasi timp! Cu totii stim că miscarea înseamnă sănătate însă de această dată va însemna si solidaritate fată de lupta împotriva cancerului la copil!

Fondurile obtinute în urma participării la acest eveniment caritabil sunt destinate sustinerii programului psihosocial desfăsurat zilnic de Asociatia Little People pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer internati în cadrul Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii Sf. Maria din Iasi. “Sunteti grozavi în relationarea cu copiii si cu adolescentii si faptul că sunteti în fiecare zi alături de ei, ne usurează munca! După ce vin de la activitate, copiii au alt tonus si chiar îmi zâmbesc si stau linistiti la tratament!” a declarat doamna Elena Cretu, asistent medical sectia oncopediatrie Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii Sf. Maria din Iasi.

Costul unui bilet este de 20 ron si poate fi obtinut  de la receptia Club Moving , de la reprezentantii Asociatiei Little People în Iasi sau antrenorul de zumba Paul Chi, la numerele de telefon mentionate în afisul evenimentului.

La evenimentul din 29 septembrie vor participa atât tineri supravietuitori din Iasi, membri ai Clubului Temerarii cât si voluntari care desfăsoară zilnic programul de interventie. Evenimentul va deschide seria de actiuni regionale pregătite de Asociatia Little People cu ocazia zilei de 2 octombrie – Ziua Internatională a Supravietuirii.

Asociatia Little People România este prezentă în Iasi încă din 2010, răspunzînd nevoilor specifice ale copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer, ajutându-i să spere, si să beneficieze de programe specializate de suport psihosocial, să nu se simtă singuri în fata unui astfel de diagnostic. ,,Vin la camera de joacă aproape în fiecare zi si mă ajută să mă relaxez si să mă întorc la tratament cu forte proaspete. Aici primesc multe încurajări, este bine să stiu că multă lume mă sustine si are încredere că voi termina tratamentul.“ C.G, pacient, 15 ani, beneficiar al programului.

Programe similare sunt desfăsurate zilnic în 7 centre mari de tratament oncopediatric din România. Prin intermediul programului de suport, transformăm experienta traumatizantă a bolii si a spitalizării într-o aventură cu povesti, personaje curajoase, activităti educative, programe terapeutice structurate, care le îngăduie pacientilor să fie în primul rând copii si tineri cu dreptul la joacă, bucurii si la activităti specifice vârstei. Programul de asistentă psihosocială al pacientilor este foarte complex, oferind suport de la prima internare până la o urmărire pe termen lung a tinerilor care au finalizat tratamentul.

În acest sens, în 2006, Asociatia Little People a înfiintat comunitatea adolescentilor români care au învins cancerul – Clubul Temerarii – care numără în prezent, mai mult de 300 de membri supravietuitori de cancer din peste 84 de localităti, devenind astfel unul dintre cele mai mari grupuri active de sprijin reciproc în rândul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodată una dintre cele mai active comunităti de acest gen din Europa.

INFO

www.thelittlepeople.ro

www.potisitu.org

www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: