ZORBA de M. Theodorakis/ L. Massine | ONLINE

O poveste despre realitatea de multe ori crudă a vieții sau a morții și încrederea că, niciodată, micile prilejuri de bucurie nu vor lipsi, este reluată pe scena clujeană, în versiunea soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj, sub semnătura coregrafului american Lorca Massine.

Balet în două acte (23 de scene) pe un libret de Lorca Massine, după romanul Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis

Mitul grecului pe nume Zorba – reprezentantul omului modern, nonconformist, tânjind în permanență după libertate și independență – a îmbrăcat, de-a lungul timpului, diverse ipostaze. Pornind de la celebrul roman al scriitorului grec Nikos Kazantzakis, continuând cu ecranizarea lui Michael Cacoyannis, povestea turistului american John care ajunge pe tărâm grecesc și dorește să se familiarizeze cu obiceiurile locului a fost transpusă și în pași de dans, în 1988.

Baletul creat de Lorca Massine pe muzica renumitului compozitor grec Mikis Theodorakis a fost reprezentat în premieră mondială la Arena di Verona, apoi la Marele Teatru din Varșovia (1991) și pe alte scene din întreaga lume, cucerind cu ușurință atât prin componenta sa lirică dată de dragostea autentică, dar imposibilă dintre John și localnica Marina, cât și prin atitudinea plină de viață a lui Zorba – un om liber, fără identitate, care, mai mult pentru a înfrunta destinul, decide să îl ajute pe John în fața amenințărilor venite din partea băștinașilor.

Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj. Spectacol interpretat în limba greacă fără subtitrare în limba română. Spectacol prezentat în premieră națională absolută pe 26.05.2017. Inregistrarea va fi disponibilă pe site-ul www.operacluj.ro, începând cu ora 18:00 în ziua mentionată, fiind accesibilă timp de 24 de ore de la momentul postării.

DISTRIBUȚIE: John: Mircea Munteanu ; Zorba: Dan Haja; Marina: Andreea Jura; Manolio: Augustin Gribincea; Madam Hortance: Liana Taloș; Marina: Iulia Merca. Fete: Rodica Bacoiu, Laura Pop, Dorina Lucaciu, Ofelia Mărginean, Dalia Costea, Patricia Cenan, Ingrid Poka, Diana Groza, Roxana Cociș, Iuliana Dane, Polina Stănescu, Raluca Perde, Cristina Toda, Cristina Boboc, Alina Negru, Antonela Oancea, Eniko Fărcaș. Băieți: Octavian Popa, Radu Sântimbrean, Romulus Petruș, Valentin Mihăilă, Răzvan Boar, Paul Cuibus, Tudor Stupar, Robert Kalman, Matei Holeleu, Antoniu Mon, Marius Toda, Daniel Moga

Interpreteaza Orchestra, Corul, Soliștii Și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca

INFO

Opera Națională Română din Cluj-Napoca

operacluj.ro

www.facebook.com/operacluj

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: