„ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede”

Sucursala Regională Iași și Muzeul Băncii Naționale a României vernisează, joi, 21 noiembrie 2019, la ora 10:00, expoziţia temporară „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede”, proiect inițiat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Evenimentul expozițional constituie o invitație la o călătorie imaginară în jurul lumii, prin intermediul faunei numismatice care a decorat monedele și bancnotele de-a lungul vremii. Structurată pe secțiuni – animale marine, mamifere, animale domestice, păsări și animale mitologice, expoziția prezintă peste 100 de specii și subspecii din fauna lumii prin intermediul a peste 250 de însemne monetare emise în diferite perioade istorice de 59 state, regate și imperii de pe 6 continente.

Expoziția promite vizitatorilor o experiență unică, provocatoare, atât prin tematică și valoarea pieselor expuse, cât și prin dimensiunea globală a provenienței acestora.

Expoziția poate fi vizitată în perioada noiembrie 2019 – septembrie 2020, la sediul Sucursalei Regionale Iași, din Bdul.Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 17, de către elevii și studenții participanți la proiectele educaționale derulate de Banca Națională a României, pe bază de programare prealabilă.

INFO

BNR – Sucursala Regionala Iași

Bdul.Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 17

bnr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: