Sorin Onișor revine la Zilele Nordului cu un nou workshop de fotografie! În acest an veti explora împreună Codrii Herței: coline însorite, apusuri peste lunca Prutului, stâne singure pe lume și sate unde se-aude liniștea, case vechi țărănești, biserici în vârf de deal și răsărituri peste păduri.
Turele foto trec prin Hilișeu, Mihăileni, Pomârla, George Enescu, Darabani și Siret și ne duc prin Nordul cel încărcat de povești cu Enescu, Fondaine sau Ștefan cel Mare și de istoriile oamenilor simpli, de azi și dintotdeauna. În timpul workshopului vom studia tehnici de compoziție, de folosire a luminii naturale, atât la exterior cât și în interioare, vom învăța să folosim la maximum aparatul de fotografiat și post procesarea pe calculator. Ne vom apropia, cu sufletul, de lumea satului românesc.
Workshop-ul „Codrii Herței” este organizat în parteneriat cu Primăria Hilișeu-Horia. Zilele Nordului au poposit până acum în fiecare an în Hilișeu, cunoscut pentru biserica sa unicat, ortodoxă și catolică în același timp. Aici găsiți un reportaj de la Zilele Nordului din Hilișeu, unde revenim în acest an împreună cu fotograful satului românesc și cei 15 fotografi care îl însoțesc în expediția lui prin Codrii Herței.
INSCRIERE
Participarea la workshop este gratuită, în limita celor 15 locuri. Participanții vor fi direcționați către opțiunile de cazare disponibile: pensiunile din Hilișeu și campingurile ZN din Darabani și Pomârla. Pentru înscrieri, doritorii sunt rugați să trimită un portofoliu de fotografie la adresa salut@nordul.ro până duminică, 16 iulie. Lista celor selectați pentru participare va fi făcută publică până în 23 iulie.
Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului. De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.