Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită și în Washington, DC

ziua-iei-washington

Vă puteți alătura și anul acesta tuturor celor care sărbătoresc “Ziua Universală a Iei” în perioada 20-24 iunie. Pentru a marca acest eveniment la Washington DC,  intalnirea va avea loc duminică, 21 iunie la ora 17 în piața / parcul Lafayette din fața Casei Albe (1600 Pennsylvania Avenue, NW, Washington, DC).

În acea zi, românii și iubitorii României sunt provocați să poarte ia, splendida bluză a portului popular, sau cămăși tradiționale românești. Participanții la eveniment sunt deasemenea încurajați să aducă și obiecte populare românești care ar putea fi folosite ca decor pentru pozele care se vor face cu această ocazie.

Ziua Universală a Iei nu este o campanie publicitară, ci o celebrare a iei tradiționale românești, oriunde s-ar afla pe planetă. Această zi este o inițiativă fără precedent care a luat naștere pe Facebook, unind iubitorii României din toate colțurile lumii.

Inițiată în ianuarie 2013 și coordonată de comunitatea “La Blouse Roumaine”( LaBlouseRoumaine10) Ziua Universală a Iei s-a sărbătorit pentru prima dată pe 24 iunie 2013, de Sânziene. În acești primi doi ani, Ziua iei a devenit un adevărat eveniment global, fiind sărbătorită pe șase continente în 48 de țări, 109 localități și 143 de evenimente și a contribuit decisiv la repoziționarea iei și culturii tradiționale românești după 25 de ani de la căderea comunismului.

Comunitatea online “La Blouse Roumaine” ne reamintește că ia este matricea noastră culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

INFO

La Blouse Roumaine

www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: