Ziua Universală a IEI la Palatul Culturii. Concert si parada a costumului traditional

 

Festivalul “România Autentică” va avea loc de Sânziene la Iași și Târgu Jiu! Pe 24 iunie, intre orele 13:00 si 23:00, acasă la Creangă și la Brâncuși, românii sunt așteptați să sărbătorească Ziua Universală a IEI. Cea de a doua ediție a festivalului își propune să adune peste 10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare.

Evenimentul va fi prezentat de Mariuca Mihăilescu, jurnalist la televiziunea publică. Dacă anul trecut a prezentat evenimentul alături de Valentin Sanfira, la Hobita, acasă la Brâncuși, anul acesta Mariuca celebrează sărbătoarea iei, chiar acasă, la Iași.

La eveniment vor lua parte o serie de artiști consacrați, spectacolul fiind difuzat de TVR.Începând cu ora 13.00, pe scena din fața Palatului Culturii vor cânta: Ansamblul „Lăutarii” și Nicolae Botgros, Ansamblul „Floricică de la munte”, Ion Paladi, Sofia Vicoveanca și Laura Lavric. Lor li se vor alătura artiștii ieșeni de la Asociația „Doina Iașului”, Ștefan Pintilie, Ștefan Deaconița, Sabina Ursache, Nina Cuciuc, Constantin Bahrin, Maria Șalaru, Ion Macovei, Beatrice Duca, Vasilica Dina Tătaru, Maria Bogdan, Elena Câtea, Roxana Cojocaru și Cristinel Iordăchioaia. Cei prezenți se vor mai putea bucura de un recital la vioară al dirijorului Marinică Botea și vor putea să îi urmărească și pe dansatorii Ansamblurilor „Doina Carpaților” și „Hora Moldovei”.

Participanții vor putea să încerce si cele mai frumoase meșteșuguri românești: olărit, sculptat, tors lâna sau cusut semne populare. Frumusețea portului va putea fi admirată într-o paradă a costumului tradițional pe traseul Palatul Roznovanu-Palatul Culturii.

Ieşenii care se îmbracă în ie vor avea gratuitate în transportul public în comun.

Decizia municipalităţii ieşene vine să încurajeze prezenţa a cât mai multor persoane pe 24 iunie în faţa Palatului Culturii, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului „RomânIA Autentică“. Ieşenii interesaţi de eveniment vor putea intra în posesia unor tichete speciale, de la tonetele Companiei de Transport Public marcate prin afişele aferente Festivalului („Sărbătoare Iei“), începând de mâine.

Aceste tichete vor fi valabile pe mijloacele de transport ale CTP doar sâmbătă, 24 iunie, şi doar dacă deţinătorii sunt îmbrăcaţi în ie“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

„În situaţia în care în cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie, în mij­loacele de transport li se vor solicita la control biletele sau abonamentele de călătorie, participanţii la Festival trebuie doar să poarte o ie şi să prezinte tichetul special“, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.

ORGANIZATORI: Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Municipiului Iași, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Gorj, Primăria și Consiliul local Pestisani, Flori de ie.

Ia-ți IA cu tine și vino la cel mai mare festival autentic românesc!

INFO

www.facebook.com/www.romaniaautentica.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Ziua Universală a IEI la Palatul Culturii. Concert si parada a costumului traditional”

  1. Marius says:

    Se organizeaza acest festival si in 2018?

Scrie un comentariu: