Ziua Rosiei Montane 2016 @Acaju

ziua rosiei montane

După 16 ani de luptă, sărbătorim Roșia Montană privind spre viitor. Uniți, am apărat-o de la distrugerea preconizată de proiectul minier al RMGC. Acum, trebuie să solicităm la fel de ferm schimbarea atitudinii autorităților!

Sâmbătă, 6 februarie 2016, marcăm împreună 1885 de ani de la prima atestare documentară a Roşiei Montane. Voluntari ai Campaniei Salvați Roșia Montană (CSRM) vă vor aștepta la cafeneaua Acaju, în intervalul 17.00 – 22.00, pentru a discuta cu voi și pentru a vă pune la dispoziție materiale informative și o prezentare video, care va rula în mod continuu și prin care vom aborda trei teme principale:

  • o scurtă retrospectivă a celor 16 ani de rezistență a CSRM și ce învățăminte putem prelua din această luptă, pentru a putea schimba comunitățile în care trăim și cauzele care merită susținute pentru a putea trăi într-o lume mai sustenabilă și echitabilă;
  • ce înseamnă și motivele pentru care Roșia Montană merită să între în Patrimoniul Universal UNESCO;
  • ce oportunități și soluții pot fi folosite și găsite pentru a revitaliza Roșia Montană și sprijini comunitatea locală pe viitor.

De asemenea, vom exista produse Made in Roșia Montană de vânzare, toate fondurile obținute fiind direcționate către întreprinderea socială care oferă venituri pentru aproape 50 de persoane din comună, prin intermediul CUIB.

INFO

Cafeneaua Acaju

Str. Sf. Sava 15, 700073, Iasi

Web: www.la-acaju.ro

FB:www.facebook.com/AcajuCafenea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: