Ziua porţilor deschise la Şcoala „Varlaam Mitropolitul”

Afis_Ziua_Portilor_deschise_Varlaam_14_iunie_afis_iasiŞcoala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, organizează sâmbătă, 14 iunie, acţiunea intitulată „Ziua porţilor deschise”.

Evenimentul este integrat în proiectul de prezentare a ofertei educaţionale, care cuprinde atât învăţământ primar, cât şi gimnazial. Acţiunea, coordonată de Clubul Părinţilor, este inedită prin modul de organizare – unitatea de învăţământ va fi prezentată prin intermediul ieşenilor care au deja copiii înscrişi la „Varlaam”. Oaspeţii vor putea vizita sălile de clasă, biblioteca, sufrageria, cancelaria şi vor afla detalii despre modul în care sunt educaţi copiii.

La „Varlaam se pune accent nu numai pe inteligenţa academică, ci şi pe cea emoţională şi spirituală. „Procesul de învăţământ este centrat pe copil, iar educaţia este individualizată. Copilul e învăţat să înveţe prin descoperire, în parteneriat cu cadrele didactice şi prin cooperare cu ceilalţi colegi”, a explicat Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”. Echipa de învăţători şi profesori este formată din specialişti cu o bună pregătire, nume cunoscute pentru rezultatele obţinute în cariera didactică.

„Ziua Porţilor Deschise” se adresează în egală măsură părinţilor şi publicului larg, ieşenilor care au astfel ocazia de a vizita o instituţie de învăţământ modernă, cu dotări de excepţie. ”Atunci când cauţi o şcoală pentru copilul tău, e important, dar nu suficient să afli despre infrastructură, ofertă educațională, cadre didactice și manageri. Pentru a prinde spiritul viu al şcolii, e necesar să te conectezi şi la comunitatea de părinţi şi copii care frecventează şcoala: să afli de la ei ce înseamnă şcoala. Pornind de la această necesitate a luat naştere ideea prezentării Şcolii «Varlaam» de către părinţi”, a detaliat Sînziana Bălţătescu conceptul Zilei Porţilor Deschise.

Inaugurată în septembrie 2010, Şcoala „Varlaam Mitropolitul” se poate mândri deja cu prima promoţie, care săptămâna viitoare va încheia cursurile primare. Copiii instituţiei de învăţământ sunt cei mai buni ambasadori, iar rezultatele lor, obţinute inclusiv la foarte multe concursuri şcolare, arată calitatea procesului educaţional. Şcolarii învaţă într-un mediu relaxat, se bucură de cunoaştere şi îşi cultivă şi pasiunile, mulţi dintre ei fiind campioni la diferite sporturi. „La şcoală, este foarte bine. Avem prieteni, învăţăm, ne jucăm, mergem în excursii, în tabere. Ne place foarte mult”, a fost mesajul copiilor de la şcoala din Dealul Copoului.

INFO

Sunteți invitați să vă convingeţi de toate aceste lucruri şi sunteți așteptați sâmbătă, între orele 10 şi 14, la Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, aflată pe strada Lascăr Catargi nr 33.

Pentru mai multe detalii contactați-ne:

Tel. 0232.476.059/0727.377.334

www.scoalavarlaam.ro

www.gradinitabunavestire.ro

Simona MarinicăDirector Şcoala Primară

T: 0746.076.604

E: simona.marinica@scoalavarlaam.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: