Ziua Porților Deschise și două expoziții în luna noiembrie la BCU Iași

comori-ascunse-biblioteca-centrala-universitara-mihai-eminescu-iasi-afis-expozitie-noiembrie-2013
În fiecare an la început de noiembrie, Biblioteca Centralã Universitarã „Mihai Eminescu”  propune publicului o serie de manifestãri prin care sã marcheze data de 8 noiembrie 1839, când domnitorul Mihai Sturdza a înzestrat biblioteca Academiei Mihãilene cu „600 de tomuri alese”, moment ce a însemnat punctul de plecare pentru istoria modernã a instituției ieșene.
galeriile-fundatiei-regale-biblioteca-centrala-universitara-mihai-emisceu-iasi-simeza-artei-iesene-afis-iasi-2013

Expoziția “Comori ascunse” realizatã de Biblioteca Centralã Universitarã “Mihai Eminescu”, Departamentul Colecții speciale și deschisã publicului în perioada 7–21 noiembrie 2013 propune o incursiune ineditã  în universul ascuns al livre d’artiste. Legãturi de carte din spațiul românesc și european, ilustrații de carte și pagini de titlu ornate sunt prezentate pentru a releva arta cãrții tipãrite și pentru  a încânta ochiul publicului avid de frumos.

Odatã în plus, biblioteca devine un loc de pelerinaj spiritual. În cadrul Galeriilor Fundației Regale, dispuse pe cele trei paliere ale cupolei, iubitorii de artã pot admira expoziția “Simeza artei ieșene”, care cuprinde lucrãri realizate de 50 de artiști, membri ai UAP Iași.

Cei interesați pot vizita biblioteca în Ziua Porților deschise, sâmbãtã 16 noiembrie 2013, orele 10:00 – 16:00, intrând în rezonanțã cu istoria acestui lãcaș de culturã și delectându-se admirând frumusețea florilor de toamnã expuse aici de Grãdina Botanicã din Iași.

INFO

Biblioteca Centralã Universitarã „Mihai Eminescu”
Str. Pãcurari nr. 4, 700511 Iași, România
Tel. +40 232 264245, Fax +40 232 261796
Biblioteca Centrala Universitara Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

GALA DE BALET | Opera Nationala Romana Iasi

RECITAL „VISSI D’ARTE” | Opera Nationala Romana Iasi

Iașul va găzdui o conferință europeană de anvergură dedicată economiei sociale

Expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!” semnată Florin Ghenade

Scrie un comentariu: