Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași și Asociația pentru Dialog în Justiție, cu sprijinul oficial al Iulius Mall Iași, vă invită să participați, pe 1 decembrie 2018, începând cu ora 13.00, la „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”.

Acest eveniment se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 14 ani, înscriși în școlile de pe raza județului Iași, dar și altor categorii de persoane interesate.

Scopul principal este de transparentizare a procesului de stare civilă și evidența persoanelor prin deschiderea porților spre informare și consiliere în rândul copiilor, care au dreptul și obligația de a obține primul lor act de identitate.  Scopul secundar este de educare, responsabilitatea fiind o calitate învățată și nu înnăscută, o aptitudine și nu doar o atitudine.

„Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate” promovează transparența instituțională, necesitatea implicării administrației publice în educarea și formarea cetățenilor model, responsabilizarea cetățenilor în deciziile comunității, participarea civică și juridică în construirea unei bune societăți.

Activităţile, desfăşurate la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Iași (Iulius Mall – etaj 2), constau în prezentarea procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, parcurgerea întregului flux: completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare, ordonare-bon de ordine, preluare imagine, eliberare act sub forma unei Diplome de participare, și alte activități plăcute elevilor.

Fiecare elev participant beneficiază de cadouri și posibilitatea suplimentară de a participa la o tombolă cu vouchere, prin sprijinul oferit de Iulius Mall Iași în calitate de sponsor oficial.  De asemenea, pe copii îi așteaptă și alte surprize.

Grăbiți-vă! Număr de locuri LIMITAT!

Campania „Primul meu act de identitate!” este o tradiție a Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași. Anul acesta, evenimentul se desfășoară sub identitatea de „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”, în cadrul programului de responsabilizare tineri și adulți prin educație civică și juridică dezvoltat de Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

INFO

www.facebook.com/pentrujustitie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: