Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași și Asociația pentru Dialog în Justiție, cu sprijinul oficial al Iulius Mall Iași, vă invită să participați, pe 1 decembrie 2018, începând cu ora 13.00, la „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”.

Acest eveniment se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 14 ani, înscriși în școlile de pe raza județului Iași, dar și altor categorii de persoane interesate.

Scopul principal este de transparentizare a procesului de stare civilă și evidența persoanelor prin deschiderea porților spre informare și consiliere în rândul copiilor, care au dreptul și obligația de a obține primul lor act de identitate.  Scopul secundar este de educare, responsabilitatea fiind o calitate învățată și nu înnăscută, o aptitudine și nu doar o atitudine.

„Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate” promovează transparența instituțională, necesitatea implicării administrației publice în educarea și formarea cetățenilor model, responsabilizarea cetățenilor în deciziile comunității, participarea civică și juridică în construirea unei bune societăți.

Activităţile, desfăşurate la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Iași (Iulius Mall – etaj 2), constau în prezentarea procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, parcurgerea întregului flux: completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare, ordonare-bon de ordine, preluare imagine, eliberare act sub forma unei Diplome de participare, și alte activități plăcute elevilor.

Fiecare elev participant beneficiază de cadouri și posibilitatea suplimentară de a participa la o tombolă cu vouchere, prin sprijinul oferit de Iulius Mall Iași în calitate de sponsor oficial.  De asemenea, pe copii îi așteaptă și alte surprize.

Grăbiți-vă! Număr de locuri LIMITAT!

Campania „Primul meu act de identitate!” este o tradiție a Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași. Anul acesta, evenimentul se desfășoară sub identitatea de „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”, în cadrul programului de responsabilizare tineri și adulți prin educație civică și juridică dezvoltat de Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

INFO

www.facebook.com/pentrujustitie

PE ACEEASI TEMA:

Programul de sarbatori la Iulius Mall Iasi

Concurs inedit de rezolvare a cubului Rubik, la Iulius Mall

100 de copii participă, în week-end, la o competiţie de şah, la Iulius Mall

Destinatie de relaxare in prima zi de Paste la Palas si Iulius Mall

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Manou – Aventuri în zbor la Cinema Ateneu

Gala de Premiere a Festivalului Operelor Independente 2019

„Amintiri din copilărie” – Teatrul Muzical „Șapte” din Galați / FOI 2019

„Cocoșatul de la Notre-Dame” – Universitatea ”Ovidius” din Constanța / FOI 2019

Scrie un comentariu: