”Ziua Portilor Deschise” la Politia ieseana

tricolor

Un detaşament de tehnică al Poliţiei Ie şene , format din autospeciale de intervenţie (ale Serviciului Rutier şi Serviciului de Ac ţ iuni Speciale) şi  un laborator criminalistic,   va fi pre z ent  în data de 29.11.2014, între orele 09.00-13.00,   alături de celelalte instituţii militare , în zona pietonală din Bulevar dul Ştefan Cel Mare şi Sfânt . Poliţia Ie şeană va participa cu tehnica din dotare la parada militară, organizată de Ministerul Apărării Naţionale – Garnizoana Iaşi în Piaţa Unirii, în data de 1 decembrie, între orele 09.00-11.30, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Astfel, vor participa la parada militară două autospeciale,   autovehicule performante, folosite în misiuni de însoţire a coloanelor oficiale, de patrulare şi de intervenţie rapidă pe drumuri naţionale, dar şi de supraveghere şi control al traficului rutier. Acestea sunt dotate cu binecunoscutul aparat de măsurare a vitezei – AUTOVISION – denumit şi radar invizibil.

Vor urma autospecialele Serviciului p entru Acţiuni Speciale, dotate cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice. Acestea sunt 4X4, permiţând accesul în toate locaţiile, fie ele greu accesibile, pe timp ploios sau iarnă.  Autospecialele sunt folosite pentru rezolvarea situaţiilor de criză, ce necesită intervenţia prin metode şi procedee specific, pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor periculoşi sau înarmaţi cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate.

Va mai participa la defilare o autospecial ă a pirotehniştilor, destinată intervenţiei lucrătorilor pirotehni şti, acolo unde sunt depistate dispozitive explozive , pentru anihilarea şi distrugerea acestora.

INFO

www.politiaromana.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: