Ziua Portilor Deschise la Mediateca „Charlotte Sibi”/ 24 octombrie 2012

Ziua Portilor Deschise la Mediateca „Charlotte Sibi”/ 24 octombrie 2012Institutul francez Iasi, Miercuri, 24 octombrie 2012, 09.00-20.00

Noua editie a „Zilei Portilor Deschise” la Mediateca Institutului francez Iasi propune publicului vizite organizate (destinate in special elevilor insotiti de profesorii lor) si proiectii de filme despre Franta.

Cu aceasta ocazie, persoanele interesate vor putea beneficia de abonamente la tarife speciale. Eveniment cunoscut in mediul scolar, concursul „Charlotte Sibi” va fi prezentat profesorilor cu acesta ocazie.

O noutate in cadrul Mediatecii: liceenii si studentii din Iasi si din regiune vor avea posibilitatea sa afle detalii despre serviciul „Campus France”. Responsabilul acestuia va raspunde la intrebarile persoanelor interesate sa urmeze studii universitare in Franta si le va oferi sfaturile necesare in alegerea unei variante de formare si in cautarea unei burse.

 

Programul pe scurt

  • 09.00-20.00: Vizite ghidate
  • 16.00: Proiectia scurt-metrajelor „Courts de récré”
  • 18.00: Proiectia filmului „La tête en friche” de Jean Becker

Philippe GUSTIN, Ambasadorul Frantei in Romania, va efectua o vizita la Iasi, miercuri, 24 octombrie.

Cu aceasta ocazie, domnul GUSTIN va participa la deschiderea „Intalnirii Decanilor Facultatilor de Medicina Dentara din Tarile Francofone”, unde va sustine un discurs.

De asemenea, in cadrul acestei vizite, domnul Ambasador va avea intrevederi cu domnii Gheorghe NICHITA, primarul orasului Iasi, si Cristian ADOMNITEI, presedintele Consiliului Judetean Iasi, precum si cu domnul Romeo OLTEANU, prefectul judetului Iasi.

Dupa aceste intalniri, va avea loc si o discutie cu presa locala. Tot la Iasi, domnul GUSTIN va vizita si Institutul Francez, unde va avea loc si o conferinta de presa incepand cu ora 12.15. Totodata, domnul Ambasador va vizita si punctul de trecere a frontierei Sculeni.

INFO

www.ccfiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: