Ziua Portilor Deschise la Facultatea de Fizica

ziua-portilor-deschise-fizi

Facultatea de Fizica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi va organiza in perioada 6-10 aprilie 2015 a cincea editie a  evenimentului  “Zilele Portilor Deschise”. Ca si in anii trecuti, acest eveniment va coincide cu saptamana «Scoala Altfel. Sa stii mai multe, sa fii mai bun».

Cei care vor prezenți la evenimente vor avea ocazia să ia parte la experimente din toate domeniile fizicii (producerea fulgerelor în laborator, comportarea substanțelor în azot lichid la -200 °C, inregistrarea automata a activitatii electrice musculare, de ce nu se aude muzica in cosmos?, atingerea plasmei cu degetul, ablatia laser pe bancnote BNR,  creșterea cristalelor și determinarea cu raze X a structurii acestora, descărcări electrice în plasmă, radioactivitatea mediului, fotografii în infraroșu ale participanților, studiul biomoleculelor in actiune pe schelete celulare artificiale și multe, multe altele), vor vizita laboratoarele de cercetare din facultate, multe din ele dotate cu aparatură unică în țară și vor discuta cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică.

Nu mai sunt locuri disponibile in cursul diminetii (9-13) in nicio zi a saptamanii, iar zilele de luni, miercuri si vineri sunt ocupate complet!!

PROGRAM

De luni pana miercuri (6-8 aprilie) ne vom adresa cu precadere elevilor de liceu de la sectiile teoretice si tehnologice, care vor vizita laboratoarele Facultatii si vor asista la experimente in cateva din aceastea. Timpul preconizat pentru fiecare grup este de 120-150 de minute (4-5 laboratoare vizitate*30 de minute)

Joi si vineri (9-10 aprilie) ii vom primi pe toti ceilalti interesati de fizica (elevi de gimnaziu si mai mici, elevi de liceu de la profilele umane), dar nu numai pe acestia. Acestia vor putea asista la experimente din toate domeniile fizicii in cateva spatii comune din Universitate. Timpul preconizat pentru fiecare astfel de grup este de 60 de minute

In plus fata de evenimentele de mai sus, in acest an va avea loc si o prelegere cu tema “Inversarea polilor – Eruptiile solare si influenta lor asupra pamantului”, miercuri, 8 aprilie de la ora 10:00. Pentru a participa la aceasta prelegere, organizata direct de Departamentul Media al Universitatii, va rugam sa va inscrieti pe site-ul www.uaic.ro/spd.

INSCRIERE

Informatii suplimentare pot fi obtinute la adresele de e-mail cristian.enachescuATuaic.ro, unde se fac si inscrierile.

INFO

Facultatea de Fizică

 www.phys.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: