Ziua Porţilor deschise la Asociaţia „Surâsul Albastru”

ziua portilor deschise2

Vineri, 6 noiembrie 2015, începând cu ora 10, coordonatorii Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilităţi „Surâsul Albastru” organizează un eveniment dedicat întregii comunităţi a Iaşului. Este vorba despre Ziua Porţilor Deschise, o acţiune de conştientizare a problematicii copilului cu autism.

Asociația “Surâsul Albastru” este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte. Specialiştii care lucrează cu cei 18 copii aflaţi în evidenţele structurii vor oferi informaţii legate de programul zilnic, de terapiile folosite, de modul în care micuţii pot fi integraţi în sistemul public de învăţământ şi de activităţile derulate până acum.

Misiunea noastră este aceea de a implementa cele mai moderne și eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare și formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor,  în vederea integrării acestora în comunitate și a unei vieţi independente. De asemenea, asociația își propune soluționarea problemelor care țin de conștientizare, informarea corectă și schimbări legislative în susținerea drepturilor persoanelor cu autism”, a declarat Cristina Nichita, preşedintele Asociaţiei “Surâsul Albastru”.

Prin tot ceea ce fac, coordonatorii centrului îşi doresc să schimbe percepția la nivel de societate a ideii de autism asociate unei persoane condamnată pe viață, în autism – persoana specială cu posibilitatea de integrare și autonomie, care poate aduce contribuții comunității în care trăiește.

Toţi ieşenii interesaţi de terapiilor folosite în cadrul centrului, de modul în care se lucrează cu cei mici şi de acţiunile în care pot fi integraţi copiii cu autism sunt aşteptaţi vineri, 6 noiembrie, la Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10:00-16:00.

Centrul Multifunţional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilităţi „Surâsul Albastru” îşi desfăsoară activitatea pe Aleea Sucidava nr 6, lângă Şcoala Generală „George Călinescu”.

INFO

Centrul  „Surâsul Albastru”

Aleea Sucidava nr 6, lângă Şcoala Generală „George Călinescu”

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: