Ziua Parintilor de Ingeri

Si in acest an, copilasii plecati prea devreme din aceasta lume, vor avea parte de o zi numai a lor, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment din Romania dedicat memoriei copiilor plecati dintre noi.

Aflat la a cincea editie, evenimentul se desfasoara simultan in 15 orase din tara si 5 din strainatate (Londra si Harlow din Anglia, Jossigny si Bastia din Franta si Toledo din Spania).

Parintii care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumanari in memoria copiilor care nu mai sunt printre noi si vor inalta simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire.

Anul acesta, in Iasi, evenimentul se desfasoara in aceeasi locatie, si anume in Parcul de la Palatul Culturii, duminica, 27 mai, incepand cu ora 17:30.

„Ca in fiecare an, si anul acesta incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca. Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de langa ei!
Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna, spusa cu sinceritate, poate face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte incercarile vietii”
, declara Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Ora de incepere pentru toate evenimentele din tara va fi 17:30.

Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri, in orasele din Romania sunt:
IASI – Parcul de la Palatul Culturii
BUCURESTI – Parcul IOR (intrarea dinspre intersectia strazilor Campia Libertatii cu Baba Novac)
BAIA MARE – Campul Tineretului in fata Muzeului de Etnografie
BRASOV – Parcul Central Titulescu
BUZAU – Parcul Crang
CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere
CONSTANTA – Plaja Modern
DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna
GALATI – Parcul Oraselul Copiilor
ORADEA – Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius
PITESTI – Parcul Primariei, cu sprijinul Asociatiei „Sprijin pentru viata”
SATU MARE – Piata Libertatii, in fata statuii Vasile Lucaciu
SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
TARGU JIU – Piata Prefecturii, la Catedrala
TIMISOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat si care sprijina familiile care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, pe cele care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.

 

E.M.M.A. este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica. De aceea, sunt bineveniti si toti aceia care nu au pierdut un copil, dar care isi doresc sa ajute Parintii de Ingeri.

Mai multe informatii gasiti pe www.organizatiaemma.ro .

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: