Ziua națională de protest împotriva Fracturării Hidraulice – IAȘI

6 aprilie 2014 ziua nationala de protest impotriva fracturarii hidrauliceDuminică, 6 aprilie 2014, ora 15:00-19:00, Parcul Copou (Teiul lui Eminescu) Iași

Protestul se va desfăşura în intervalul orar 15.00 – 19.00. Punctul de adunare al manifestanţilor va fi în incinta Parcului Copou, zona Teiul lui Eminescu, unde se va staţiona aproximativ 60 de minute, după care coloana de manifestanţi se va deplasa pe Bulevardul Carol I (pe un singur sens, bandă de circulatie), Biblioteca Centrală, Str. Lăpușneanu, pe un singur sens, bandă de circulaţie (în funcţie numărul de participanţi), deplasarea se va face spre Piaţa Unirii punct de oprire, unde se va mai staţiona aproximativ o oră, apoi se va continua deplasarea pe Pietonal, (Bulevardul) Ştefan cel Mare spre Prefectura Iaşi ca punct de staţionare.

România: peste 50 de localități și Diaspora: Împreună Oprim Otrăvirea României.
Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă.

Pentru Apa Curată şi Contra Fracturare Hidraulică

Nu s-a terminat, abia începe ! Nu vrem fracturare, cianurări, despăduriri, corupție, subfinanțarea învățământului, sănătății, nu vrem șomaj sau politicieni ipocriți ! Cerem ca poliţia, jandarmeria, garda de mediu, garda financiară , serviciile să nu mai apere infractori ci poporul român căruia i-au jurat credinţă ! Cerem bisericii să iasă din poziţia duplicitară şi să apere viaţa! Cerem tuturor să iasă în stradă şi să revendice România !

Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă. La Pungești se pregăteşte primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist. Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului. Nebunia explorărilor și exploatărilor resurselor aduce România în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonaţi în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultură vor fi distruse prin otrăvirea apei, pământului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzători și încet, încet întreaga țară.

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul.

În Pungești lucrările Chevron se desfășoară sub paza Jandarmeriei, ilegalitățile și pericolele fracturării fiind ignorate în defavoarea interesului național și a vieții oamenilor.

Veniţi alături de noi în cea mai grea luptă pe care cetățenii o au de dus, lupta pentru supraviețuire în fața unei clase politice infracționale ce ocrotește interese ilegitime și prigoneşte cetățenii îndreptăţiţi să îşi apere viața și viitorul.

Cerem Parlamentului si Guvernului:

1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist.
2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist
3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional

ALTE OREȘE

Localitățile care au anunțat deja evenimentele pe Facebook până în prezent sunt:

INFO

Eveniment pe Facebook https://www.facebook.com/events/606232572797946

Pagina eveniment Iasi http://tinyurl.com/paqrtat

www.StopFracturare.ro

www.FaraFracturare.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: