Ziua Mondiala a Poeziei, sarbatorita la Librarium Palas

ZiuaMondialaaPoeziei895

Duminica, 22 martie, incepand cu ora 16:00, la Librarium Palas din Iasi (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian) sarbatorim Ziua Mondiala a Poeziei in parteneriat cu Ziua Mondiala a Poeziei, Librarium Palas, Asociatia Romeni i Moldavi in Veneto, scriitori italieni,. In cadrul evenimentului, publicul iesean se va intalni cu poeti italieni, invitati speciali ai acestui eveniment.

Moderator: Nicoleta Dabija

Intalnirea de duminica are loc in cadrul unor serii de evenimente ce marcheaza Ziua Mondiala a Poeziei, organizate in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi si Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu.

La eveniment au confirmat prezenta personalitati culturale si diplomatice din Romania, poeti, critici, artisti vizuali, editori si traducatori din Italia si Romania, precum si jurnalisti romani si italieni (Corriere della Sera, Il Gazzettino).

Programul activitatilor culturale este bogat, cuprinzand recitaluri de poezie cu poeti romani si italieni, proiectii de filme, piese de teatru, mese rotunde profesionale, vernisaje, prezentari de proiecte culturale.

Toate evenimentele au fost concepute in ideea sustinerii creatiei poetice, stabilirii unui dialog intre poezia romaneasca si cea italiana, precum si promovarea activitatii culturale la nivel international.

Ziua Internationala a Poeziei se sarbatoreste anual pe 21 martie si este declarata de UNESCO drept o recunoastere a faptului ca oamenii de litere si de cultura, poetii si scriitorii din intreaga lume contribuie in mod remarcabil la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale.

INFO

Librarium Palas

Palas Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian

Web: www.librariumgrup.ro/avantgarde/librarium

FB: www.facebook.com/librarium.palas

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: