Ziua Mondiala a Cititului cu Voce Tare sarbatorita la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

World Read Aloud Day – Ziua Mondială a cititului cu voce tare se sărbătoreşte în acest an pe 1 februarie. Organizată de către LitWorld, Ziua Mondială a cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași participă la acest eveniment pentru al patrulea an, prin organizarea unor sesiuni de lecturi publice, demersul fiind sprijinit de cadre didactice, părinți, bunici și specialiști, scopul fiind de a încuraja lectura în rândul copiilor și de a promova cititul împreună – în familie, la școală sau la bibliotecă. Cele patru sesiuni sunt programate după categorii de vârstă și se vor desfășura joi, 1 februarie 2018, după cum urmează:

Secția Împrumut pentru Copii va găzdui trei sesiuni de lectură care vor fi susținute de actrița Luiza Cupceac și tineri actori de la Școala de Teatru ProfessArt Iași. Orele de începere sunt 10.00 și 11.00 pentru categoria de vârstă 4 – 6 ani, iar de la ora 12.00 sunt așteptați copiii de 7 – 8 ani. Vor da viață personajelor din cărți studentele Ilinca Minea şi Paula Vrânceanu. Atmosfera va fi completată de animatorii Anastasia Costin, Răzvan Bujor şi George Guşuleac. Sunt nerăbdători să-i asculte preșcolarii de la Grădinița „Sf. Sava” și elevii clasei I de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare va fi sărbătorită și la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou (Str. Codrescu nr. 6). Astfel, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, Asociația Afect, Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Școala Gimnazială „Ion Neculce” în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează o sesiune de lectură la care au fost invitate să citească actrița Ana Hegyi de la Ateneul din Iași și lector univ. dr. Dumitriana Condurache de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Cartea aleasă este „Basme terapeutice pentru copii, adolescenți și părinți”, scrisă de Sempronia Filipoi.

Elevii de la cele două instituții de învățământ, coordonați de profesorii Gabriela Vrabie, Viorica Manolache, Irina Frunză și Marilena Spiridon, alături de seniori, vor descoperi beneficiile cultivării cititului împreună de la psihologul Beatrice Moldovanu.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: