Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2019

World Read Aloud Day – Ziua Mondială a cititului cu voce tare va fi marcată pentru al cincilea an de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, vineri, 1 februarie 2019, prin organizarea unor sesiuni publice de lectură cu scopul de a încuraja cititul în familie, la școală sau la bibliotecă.

Ca de fiecare dată, evenimentul este sprijinit de cadre didactice, părinți, bunici și voluntari. Cele trei sesiuni de lectură se vor desfășura la sediul central al bibliotecii și la Căminul de pensionari din Bucium, după următorul program:

Secția Împrumut pentru Copii va găzdui două sesiuni de lectură, care vor fi susținute de actrița Luiza Cupceac și tineri actori de la Școala de Teatru ProfessArt Iași. Orele de începere sunt 10.00 și 11.00, categoria de vârstă recomandată este 7-9 ani.

Cea de a treia sesiune va avea loc la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucium. Începând cu ora 10.00, invitatul întâlnirii, autorul Corneliu Coman, va citi fragmente din proaspătul volum lansat „Enigmaticul Primar N. A. Racoviţă”. Alături de rezidenții căminului, vor mai participa seniori de la Asociația AFECT și de la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou.

Organizată de către LitWorld, Ziua Mondială a cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări și are menirea de a încuraja copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor și pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor. Sesiunile de lectură organizate în această zi transmit copiilor lumii că au dreptul de a citi, de a scrie și de a-și împărtăși poveștile.

Pentru mai multe informații despre World Read Aloud Day, accesați www.litworld.org.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

π (Pi) Day – atelier educativ interdisciplinar pentru copii

February’sMoonstruck – Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

Gabriel Klimowicz – Străinul din Țara Marelui Nimic lansare de carte în prezența autorului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

CINEMADUR – cinema în aer liber și dur la Enduranch

DRIVE-IN Stand Up Comedy la Iasi

Conferință Irina Margareta Nistor – Filmul, ca scenariu de viață | ONLINE

Empowering Women in Tech | Free Q&A event

Scrie un comentariu: