Ziua Mondiala a Apei sarbatorita cu apa fara plastic

apa-zi-mondiala

De Ziua Mondială a Apei (UN-Water World Water Day), pe 22 martie, sărbătorim cu apă fără plastic. Atelierul ”Carafa ta de apă” la Cărturești Palas, de la 12:00 la 14:00 – suntem creativi și pictăm carafe pentru apa de la robinet.

Participarea este gratuită, în limita a 25 de locuri, pe bază de formular: http://goo.gl/forms/qSpeZzdVuJ

Zoom in pe apă fără plastic 

Facem teste pentru apa de la robinet în laboratorul mobil ApaVItal, de la 11:00 la 15:00, la rondul de la intrarea de sus în Palas Iasi, lângă clădirea Eon. Testele de apă sunt gratuite. Se vor testa: pH-ul, conductivitatea electrică, turbiditatea şi clorul rezidual liber. Pentru relevanța testelor, mostrele de apă trebuie prelevate astfel:

  • Prelevarea se face cu maxim o oră înainte de analiză.
  • Recipientul de prelevare poate fi un PET de 0.5 l de apă (nu suc sau alte băuturi) care nu a mai fost utilizat după golire, clătit cu jet de apă (inclusiv dopul și nu spălat cu detergent).
  • Recipientul se umple cu apă de la robinet.
  • Recipientul să nu fie ținut în soare și/sau căldură.

Ziua Mondială a Apei (UN-Water World Water Day) este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie, la nivel global, pentru a aduce o schimbare în ceea ce privește problemele legate de apă și pentru a ne pregăti să gestionăm această resursă în viitor. 22 martie a fost desemnată Ziua Mondială a Apei de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1993 și de atunci este sărbătorită anual prin diferite tematici. Tema din 2015 este ”Apa și Dezvoltarea Durabilă”.

Apa fara Plastic este implementat la Iași de Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Wiron în perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Romania. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

INFO

Asociatia Mai Bine

maibine.eu

PE ACEEASI TEMA:

”Echilibru in dezEchilibru” – atelier de Contact Improvisation @Teatru FiX

Make fruit fare everywhere – training pentru activisti si formatori

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Toba, Tinta si cu Mirea fac comedie la Times

Mihai Tatulici isi lanseaza cartea la Iasi: „Am un interes personal: România”

Hunter’s Pub ii prezinta pe Nelu, Rux si Mane

Seara franco-germana

Scrie un comentariu: