Ziua Internațională Yoga la Vivertine

Pe 21 IUNIE sărbătorim la Vivertine Ziua Internațională Yoga. #ASHTANGA cu Alex Vezeteu ; #STRALA cu Alice Rosentzweig și  #HATHA cu Iuditha David  pe acorduri aborigene cu instrumente tradiționale, #Didgeridoo, #BolTibetan, #Tilincă, #Gong, însuflețite de Adrian Epure, practicant al shamanismului si terapiei prin sunet din anul 2009 si Nicoleta Irina Bellsound, Gong master, practicanta a terapiei prin sunet din 2009 si trainer #WujiGong.

Ashtanga Yoga este un stil dinamic de yoga, care se foloseste de un flux constant de miscari si de o respiratie constienta pentru a trece dintr-o postura intr-alta. Alaturi de respiratie si de postura, stilul Ashtanga canalizeaza atentia intr-un singur punct, favorizand acel echilibru dintre stabilitate si suplete

Prin Strala Yoga vei fi încurajat/ă să te miști după forma corpului tău, în ritmul tău, fără prea mult efort, reușind astfel să treci prin momentele de tensiune, cu o atitudine calmă și relaxată. Ceea ce desparte Strala de celelalte tipuri de yoga este conectarea ta cu mișcarea naturală a corpului, explorarea spațiului din tine și din afara ta, fără a căuta perfecțiunea fizică a pozițiilor. Strala este singurul sistem în yoga care ghidează mișcarea și nu poziția. În felul acesta, este imposibil să impui mișcării un tipar universal, potrivit pentru fiecare tip de corp. Mișcarea este individuală, unică și poate fi ghidată prin simțire, nu prin idei. Ea te invită să-ți concentrezi atenția în interiorul tău și să-ți modelezi corpul în felul tău unic și personal. Scopul nostru la orele de strala yoga este de a ne simți bine în mintea și corpul nostru și nu de a îndeplini anumite poziții de yoga. Atunci când îți pui întrebarea Cum mă simt ? și nu Cum arăt? vei începe să te conectezi cu intuiția și creativitatea ta, și să te deschizi față de vindecare fizică și emoțională. Când ne concentrăm pe cum ne simțim atunci când ne mișcăm, suntem atenți să observăm care este varianta cea mai bună pentru corpul nostru, pentru ca el să se miște liber, fără restricții fizice și mentale. Mișcându-te în acest mod te vei simți relaxat/ă, corpul se va vindeca de eventuale traume din trecut și mintea va deveni tot mai limpede.

Hatha Yoga este o ramură tradițională a sistemului Yoga ce este practicată de mii de ani în India.
Aceasta formă de yoga vizează #echilibrarea în ființă a energiilor #Yin, lunare, feminine (Tha) cu energiile #Yang, solare, masculine (Ha) prin punerea în rezonanță cu energiile subtile ale Naturii.
Prin intermediul posturilor corporale (asanas) și a tehnicilor de respirație în Hatha Yoga se urmărește controlul cât mai deplin al corpului, simțurilor și minții ceea ce conduce la o stare de armonie și echilibru interior. Gradat prin practica Hatha Yoga se descoperă interdependența permanentă ce există între interior și exterior.

Vivertine sustine Fundatia Comunitara Iasi printr-o strangere de donatii in cadrul evenimentului! Fundatia Comunitara Iasi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona. Proiectele noastre încurajează dezvoltarea sistemului educațional și pe elevii cu rezultate excepționale, prin Fondul de burse.

INTRARE

Intrarea este GRATUITĂ în baza înscrierii și este valabilă atât pentru membri cât și pentru non-membri Vivertine, iar donatiile sunt optionale, dar recomandate! Link inscriere:  https://goo.gl/forms/bjo6Db2gVRsvfp6u2

INFO

Vivertine Iasi

Str. A. Panu 26, Iasi

www.facebook.com/vivertine

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: