Ziua Internationala a Muntelui este sarbatorita si la Iasi

Ziua internationala a muntelui

In data de 11 decembrie, de la orele 17.00 in corpul B al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, la etajul 3, amfiteatrul B8 Facultatea de Geografie si Geologie impreuna cu Asocitia de Turism Montan “Hai pe Munte” Iasi va invita sa luati parte la Ziua Internationala a Muntelui, un eveniment ce va surprinde muntele in ipostazele lui cele mai spectaculoase.

Uniunea Europeana şi ONU sarbatoresc din anul 2003 “Ziua Internationala a Muntelui”, pe 11 decembrie, cu scopul de a informa populatia in legatura cu importanta muntilor pentru viata, in general, dar şi ca sursa de materii prime regenerabile, zone pentru recreere şi turism, dar şi cu diversitate culturala.

Evenimentul organizat la Iasi va reuni marile realizari montane ale iubitorilor de munte fie ca este vorba de reusitele romanilor in expeditii montane de altitudine din Himalaya, Pamir sau Kilimanjaro, ori promovarea muntilor Carpati prin activitati organizate de Asociatia “Hai pe munte ” Iasi .

PROGRAM

Expozitii de fotografie (incepand de marti-11 Decembrie) in cadrul Facultatii de Geografie si Geologie, et. 3 corpul B al UAIC.

  • Pamir-Romani pe acoperisul lumii
  • Kilimanjaro-Parcul National Tarangire
  • Cho Oyu (8201 m)- Zeita de turcoaz din Himalaya
  • Muntii Carpati-Pe drumuri de munte

Prezentari de videoproiectii (11 decembrie- orele 17.00 corp B UAIC, et. 3, Amf. B8)

  • Kilimanjaro-5895 m (Dragos Nica). Este povestea fascinanta a 3 ieseni ce au pornit sa escaladeze vulcanul din inima Africii si au ajuns sa descopere muntele, savana africana si tribul Masai Mara intr-o aventura plina de peripetii.
  • Asociatia de turism montan “Hai pe munte” Iasi. Este o initiativa pornita de iubitorii de munte din Iasi ce astazi este mediul cel mai propice pentru ieseni de a se aventura in grupuri organizate in peripetiile montane din Carpatii Romanesti.
  • Cho Oyu -8201 m (Tiberiu Pintilie). Denumit Zeita de Turcoaz a Himalayei, masivul montan a reprezentat obiectivul din 2011 al alpinistilor Tiberiu Pintilie si Adrian Fako. Vor fi prezentate imagini inedite, atat din inima Himalayei cat si din exoticul Tibet.
  • Pamir 2012 (Lucian Rosu). “Cinci kilograme pierdute, fete arse, buze crapate, trei nopti nedormite la 7000 de metri, temperaturi de -15 grade, vant puternic şi totuşi steagul Romaniei a fluturat pentru prima data la 7495 m, pe 15 august 2012, ora 16:30. Sau cum au reusit 2 romani (ieseanul Lucian Rosu si galateanul Tiberiu Pintilie) sa urce cei mai importanti 3 sapte miari din Asia Centrala in mai putin de o luna.

Va asteptam sa celebram impreuna muntele, in ipostazele lui cele mai spectaculoase.

INFO

Asociatia de Turism Montan “Hai pe munte”

haipemunte.wordpress.com

Lucian Rosu 0747110937 email- luci_r2003@yahoo.com

Ionut Cristache 0748987355 email ikaygee@yahoo.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: