Ziua Internationala a Comertului Echitabil

Asociatia Mai Bine organizeaza cea de-a patra editie a Zilei Internationale a Comertului Echitabil pe data de 12 mai 2012, in parteneriat cu Institutul Francez din Iasi si Universitatea de Arte “George Enescu”.

Conceptul fair trade (comert echitabil) desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori.

Asociatia Mai Bine sustine acest concept, dedicandu-i doua evenimente pe data de 12 mai 2012: o expozitie pe tema comertului echitabil si o seara de film.

Vernisajul expozitiei va avea loc la Institutul Francez din Iasi, sambata, incepand cu ora 17.00. Vom participa la derularea unui proiect complex, castigator al concursului organizat in perioada 4-25 aprilie 2012 de Asociatia Mai Bine in parteneriat cu Institutul Francez din Iasi si Universitatea de Arte “George Enescu”.

Seara va continua cu proiectia filmului “Solutions locales pour un desordre global”, de la ora 18.30. Filmul, regizat de catre Coline Serreau, propune alternative sanatoase si prietenoase cu mediul la modul de productie industrial si sustinerea consumului echitabil, solidar, local si cu respect fata de oameni si fata de natura.

La initiativa The World Fair Trade Organization, in fiecare an, in a doua sambata din luna mai, se sarbatoreste Ziua Internationala Fair Trade. Asociatia Mai Bine aduce in atentia publicului acest concept prin evenimente diverse – seri de film documentar, targuri de mestesugari, workshop-uri de cultura civica contemporana, concerte, seri culinare s.a. Obiectivul general al acestui eveniment este punerea in discutie a unei probleme de importanta majora in societatea globala contemporana, care implica atat producatorii cat si distribuitorii produselor, dar mai ales consumatorii: miscarea fair trade.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: