Ziua Internationala a Cafelei in Hunter’s Pub/1 octombrie 2012

afis Ziua Internationala a Cafelei in Hunter's Pub/1 octombrie 2012
Cu gustul său amar, această băutură energizantă ne trezeşte, pe majoritatea dintre noi, în fiecare dimineaţă. Originea acestei sărbători vine din Italia, unde pe data de 17 aprilie este sărbătorită ziua cafelei Espresso.

Se pare că originea cafelei se află pe continentul african, într-o zonă a Etiopiei cunoscută sub numele de “Kaffa”. De acolo ea se răspândeşte în Yemen, apoi în Arabia și Egipt. Cultivarea cafelei s-a extins rapid în toate aceste ţări și servitul cafelei a devenit un obicei zilnic plăcut. Spre sfârșitul sec. al XIV-lea, societățile care practicau comerțul au început să-și dea seama de marele potențial pe care îl reprezintă cafeaua și au lansat-o cu succes în Europa.

Cafeaua a intrat în Europa la acea vreme prin portul Veneția, unde aveau loc schimburile comerciale cu negustorii arabi. Băutura a devenit obișnuită în rândul populației în momentul în care vânzătorii ambulanți de limonada au inclus-o în oferta lor ca alternativă la băuturile reci. De asemeni, multi dintre negustorii europeni au început sa bea cafea în călătoriile lor și au adus acest obicei în Europa.

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/362055473883181

PRET

Pre special: 1,5 lei

INFO

Rezervari la 0752 005 052

www.hunterspub.ro

www.facebook.com/hunterspub.copou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: