Ziua Fleetwood Mac la Magic FM

Magic FM sărbătorește vineri, 26 aprilie, formația Fleetwood Mac și va difuza, pe parcursul zilei, cele mai frumoase cântece, precum și informații despre istoria acesteia.

Fleetwood Mac este o trupă fascinantă prin istoria ei”, spune realizatoarea Magic FM Liana Stanciu. „Este un grup de la care toate trupele și toți muzicienii ar avea de învățat și de la care ar putea ‘fura’ câte ceva: o idee sau o linie melodică. Au fost mereu niște avangardiști”, afirmă Liana.


Formată în anul 1967, trupa Fleetwood Mac a devenit renumită nu numai prin piesele şi albumele sale şi prin longevitate, ci şi prin multiplele schimbări ale componenței.

Perioadele de succes ale trupei Fleetwood Mac au fost: perioada blues de la sfârşitul anilor 60 (când în fruntea trupei se afla chitaristul Peter Green ) şi perioada din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când în componența trupei erau şi Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Trupa a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când din trupă făcea parte şi Bob Welch, dar şi în anii 90, când au avut loc alte modificări de componentă înainte de revenirea lui Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Până în momentul de față, la nivel mondial s-au vândut aproximativ 100 de milioane de discuri Fleetwood Mac. Cel mai bine vândut album, “Rumours” (lansat în anul 1977), a fost timp de 31 de săptămâni pe primul loc în clasamentul muzical Billboard.

În prezent, Fleetwood Mac este în turneu în America şi va ajunge în toamnă în Europa! Se anunţă şi lansarea unui nou material discografic pentru anul 2013.

Ascultă vineri, 26 aprilie 2013, la Magic FM cele mai frumoase cântece și povestea Fleetwood Mac.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: