Ziua fara cumparaturi, sarbatorita la Acaju si Teatru’ Fix

Ziua fara cumaparaturi, sarbatorita la Acaju si Teatru' Fix afis
Aceasta are loc maine si este marcata printr-un “free shop” si proiectia peliculelor “The Story of Stuff” si “Consuming Kids”.
Dupa ce astazi vor fi asaltati de promotii in principal la produse electronice si electrocasnice, in contextul evenimentului Vinerea Neagra, iesenii sunt asteptati maine sa sarbatoreasca Ziua internationala fara cumparaturi. Invitatia este lansata de Asociatia Mai Bine pentru al treilea an consecutiv.

Cei interesati pot marca aceasta zi participand la un „free shop”, organizat intre orele 16 si 19, la Cafeneaua Acaju. „Va asteptam cu obiecte de care nu mai aveti nevoie si care considerati ca pot fi de folos altcuiva. De la o pereche de cercei, la o carte sau un sal, adunam lucruri de prin cotloane si le asezam pe rafturi, in asteptarea cuiva care are nevoie de ele. Nu este obligatoriu sa aduci ceva ca sa pleci cu un obiect acasa, la fel cum nu este musai sa iei ceva, chiar daca oferi un lucru”, explica organizatorii conceptul actiunii.

Ziua fara cumaparaturi, sarbatorita la Acaju si Teatru' Fix afis buy nothing day iasi
Incepand cu ora 20, aniversarea va continua la Teatru’ Fix de pe strada Cuza Voda. Cinefilii si nu numai vor avea prilejul sa vizioneze doua proiectii care sa le permita apoi sa discute pe marginea tentatiei de a cumpara diverse lucruri numai din dorinta de a fi in pas cu moda sau cu ce este nou: „The Story of Stuff” si „Consuming Kids”.

De asemenea, reprezentantii Asociatiei Mai Bine vor aduce in atentia participantilor cateva dintre practicile de consum contemporane si consecintele consumului justificat numai de moda sau de updatarea diverselor tehnologii, in special de comunicatie. Intrarea la evenimentele propuse pentru a marca Ziua internationala fara cumparaturi este libera.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Loredana Oprea

INFO

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/469070783136894

www.facebook.com/mai.bine

www.facebook.com/cafeneaua.acaju

www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: