Ziua Familiei pe bicicleta

La jumătatea lunii mai, românii sărbătoresc Ziua Familiei. Printr-o rezoluţie din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei. Si fiindcă sportul în familie este o permanentă şi excelentă sursă de voie bună, haideţi să sărbătorim Ziua Familiei pe bicicletă!

Stiind că la ediţia precedentă, în ciuda vremii reci şi mohorâte, un grup numeros a ales să participe la Ziua familiei pe bicicletă, Clubul de Ciclism si Ecologie IasiBike lansează o invitaţie tututor familiilor din Iaşi care iubesc să meargă pe bicicletă, indiferent dacă o folosesc pentru plimbare, pedalează în drum spre serviciu, merg la şcoală, la cumpărături sau participă la concursuri de ciclism. Vă invităm aşadar să petreceţi o duminică în familie, alături de marea familie a bicicliştilor.

Sunteti asteptati duminică, 11 mai, la ora 11:11 pe Bd. Stefan cel Mare (la Casa Cărţii), cand vor începe pregătirile pentru acest eveniment. La ora 12:oo se va pleca într-o plimbare în familie, pe traseul: Bd. Stefan cel Mare – Podu Ros – Podul de Piatra – Sos.Nationala – Bd.Socola – Bd.Primaverii – Bd. Tutora – Bd.T. Vladimirescu – Str.Elena Doamna – Bd.Independentei – Piata Unirii – Bd. Stefan cel Mare. Pe tot traseul coloana va fi fi însotita de maşina Poliţiei pentru a evita opririle la semafor sau în intersecţii şi pentru a asigura siguranţa deplasării bicicliştilor.

După o plimbare de cca 10km, pentru a nu-i extenua pe cei mai mici dintre participanţi, biciclistii se vor regrupa la Casa Cărtii, unde vor fi premiaţi:

  • cel mai tanăr cuplu de biciclişti (data căsătoriei-lună/an) – indiferent de vârsta soţilor.
  • cel mai longeviv cuplu de biciclişti (data căsătoriei-lună/an).
  • cea mai numeroasă familie de biciclişti (număr membri participanţi-părinţi, copii, fraţi, bunici, nepoţi – rude maxim de gradul II).
  • cel mai tânăr membru al comunităţii de biciclişti – pe bicicleta proprie (2 premii/băieţi, fete).
  • cel mai tânăr membru al comunităţii de biciclişti – pe scăunel de bicicletă/rulotă/altele (băieţi, fete).
  • veteranul comunităţii bicicliştilor.

Fiindcă multă lume face confuzie în stabilirea gradului de rudenie, crezând că fraţii sunt rude de gradul I, precizăm că: * Soţul şi soţia NU SUNT RUDE; * părinţii şi copiii sunt rude de gradul I; * fratele/sora şi bunicii sunt rude de gradul II.

REGULAMENT

O familie trebuie sa fie prezenta cu minim 2 membri de gradul I sau II, pe 2 biciclete (parinte-copil, sot-sotie, frate-sora, bunic-nepot), cu exceptia copilului aflat în scaunul atasat bicicletei pe care pedaleaza o persoana din cele enumerate anterior.

Minorii pot participa doar daca sunt insotiti de un adult (parinte sau tutore).

Pentru fiecare familie se inscrie doar un reprezentant al familiei (in varsta de peste 18 ani), care trebuie sa semneze in tabelul cu participanti, unde va mentiona, dupa caz:- data căsătoriei (lună/an) (pentru punctele 1, 2) – gradul de rudenie (pentru punctul 3) – varsta participantului (pentru punctele 4, 5, 6).

Prin semnatura, persoana inscrisa declara ca isi asuma intreaga raspundere pentru minorii care o insotesc la concurs, pentru propria persoana si pentru toti membrii familiei sale care participa la eveniment, indiferent de varsta acestora, organizatorii fiind exonerati de orice raspundere in ceea ce priveste eventualele accidente ce pot apare in cadrul manifestarii. Participantii vor avea o conduita corecta si vor respecta indrumarile organizatorilor.

INFO

iasibike.ro

facebook.com/cce.iasibike

Event Facebook

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: