Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

De Ziua Europeană a Limbilor, Biroul de Informaţii al Parlamentului European, Reprezentanţa Comisiei Europene la Viena și EUNIC Austria organizează manifestarea „Limbile străine ne fac mai puternici“.

Diversitatea lingvistică a Europei este ilustrată prin lectura în diferite limbi europene a unor fragmente din povestea „Pippi Șosețica“ a autoarei Astrid Lindgren, în cadrul unui eveniment care are loc la Casa Uniunii Europene de la Viena, în data de 26 septembrie 2017.

Alegerea organizatorilor de a prezenta această operă tradusă în peste 70 de limbi străine continuă tradiţia ultimilor trei ani, când au fost lecturate fragmente din Odiseea (Homer), Scufița Roșie (Frații Grimm) și Micul Prinț (Antoine de Saint-Exupéry).

Programul pentru copii și adolescenți se desfășoară între orele 16.00 și 17.30 şi cuprinde jocuri lingvistice, muzică, ateliere de pictură şi de realizare de păpuși, organizate de membrii EUNIC Austria.

Programul serii începe la ora 19.00 cu prelegerea „Personajul Pippi Șosețica – un model pentru tinerii europeni“ susținută de dr. Eva Vetter. În continuare, vor fi prezentate lecturi în diferite limbi europene ale unor pasaje scurte din celebra poveste.  Lectura în limba română a fragmentelor va fi asigurată de Irina Cornişteanu, director al Institutului Cultural Român de la Viena. De asemenea, va avea loc spectacolul Theater trifft Kunst în regia lui Paolo Pace (etArcadia & La Giostra Compagnia Teatrale)

În aceeaşi seară va fi vernisată expoziția de carte „Pippi Șosețica în 35 de limbi“, care poate fi vizitată în perioada 4-26 septembrie, în intervalul orar 9.00-17.00 la Casa Uniunii Europene de la Viena.

EUNIC Austria (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) reuneşte 27 de ambasade şi institute culturale care dezvoltă proiecte comune, cu rolul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană. În perioada septembrie 2016 – septembrie 2017, preşedinţia EUNIC Austria este deţinută de Institutul Cultural Român de la Viena.

INFO

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040

Tel: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: