Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano la Barcelona

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca de Catalunya organizează a IV-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano din Barcelona, în perioada 03 – 14 mai 2019.

Ciclul de film românesc se inaugurează în data de 3 mai cu peliculele Moromeţii şi Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea, în prezenţa regizorului român. Acesta va purta un dialog despre cinematografia sa în particular, şi cea românească în general, cu realizatorul și criticul de film Esteve Riambau. De asemenea, în aceeaşi zi, Stere Gulea va susține și un masterclass la ECIB, Școala Internațională de Film din Barcelona.

După Madrid, Oviedo, Valencia şi Barcelona, filmele selectate pentru festivalul Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinematecile regionale din Andaluzia și Fundația Cristino de Vera-Spațiul CajaCanarias, la Filmoteca Andaluză din Sevilia și la cea din San Cristóbal de la Laguna.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţíi semnate de nume mari ale noului val al cinematografiei românești precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

PROGRAM

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta în sistem V.O.S.E. în sălile Filmotecii de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1 – 9, 08001 Barcelona).

INFO

Institutul Cultural Român de la Madrid

E-mailicrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

Webwww.icr.ro/madrid

FacebookIcrMadrid

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: