Zilele Voluntariatului la UAIC, 9 – 15 mai

In perioada 9-15 mai Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza Zilele Voluntariatului. Evenimentul se inscrie in calendarul Anului European al Voluntariatului 2011 si, la nivelul Romaniei, in Saptamana Nationala a Voluntariatului.

Sub sloganul “Implica-te!”, proiectul “Zilele Voluntariatului la UAIC” isi propune sa sublinieze importanta responsabilitatii si implicarii individuale in viata comunitatii si sa se inscrie in randul altor initiative asemanatoare din Europa.  „Este pentru prima data cand Universitatea organizeaza un eveniment dedicat voluntariatului si speram ca initiativa noastra sa aiba succes in randul studentilor si angajatilor, sa determinam cat mai multa lume sa se implice in actiunile pe care le propunem”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Alexandru Grigoras, din cadrul Departamentului MEDIA.

Sunt invitati sa participe studentii, cadrele didactice, angajatii Universitatii si oricine altcineva crede ca poate aduce o schimbare in bine. Evenimentul cuprinde trei actiuni:

* Dezbatere sustinuta de Doamna Leslie Hawke, luni, 9 mai, ora 14.00, in Aula Magna „Mihai Eminescu” a  Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”. Leslie Hawke conduce Asociatia „Ovidiu Rom”, a carei misiune este integrarea fiecarui copil sarac intre 3 si 6 ani din Romania in sistemul de invatamant, pentru a le oferi sansa sa devina membri activi ai societatii;

* “Ajuta-i sa invete” – colectare de materiale educationale in Universitate, 9-20 mai; materialele (carti, jucarii, hartie, creioane, planse, etc) vor fi donate copiilor din 10 scoli si gradinite ale judetului Iasi. Oricine este interesat sa doneze este asteptat la unul dintre punctele de colectare situate la intrarile din corpurile A si B ale Universitatii;

* “Ecologheaza-te!” – ecologizare a padurii Sorogari, sambata, 14 mai.

Zilele Voluntariatului la UAIC este un eveniment organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, al Organizatiei Salvati Copiii Iasi si al asociatiilor studentesti partenere (AIESEC Iasi, Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultatii de Filosofie din Iasi, Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi, Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, The European Law Students’ Association Iasi, Liga Studentilor Economisti, Liga Studentilor de la Geografie si Geologie, Asociatia Europeana a Studentilor la Relatii Publice si Comunicare, filiala Iasi).

Mai multe detalii despre „Zilele Voluntariatului la UAIC” sunt disponibile pe www.uaic.ro si http://360.uaic.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: