CONCURS – Zilele Vinul.Ro, 22-23 martie 2012 – vinurile bune ajung la Iasi

Iesenii vor avea ocazia sa deguste vinurile de top ale Romaniei in cadrul Zilelor Vinul.Ro, eveniment ce se va desfasura in perioada 22-23 martie la Grand Hotel Traian. Expozitia cu degustare, organizata de Vinul.Ro in parteneriat cu magazinul Good Point si hotelul gazda, are ca obiectiv promovarea vinurilor de calitate si a culturii acestui produs in randul consumatorilor si se va desfasura in incinta unui monument arhitectonic situat ultracentral, construit la 1882 dupa planurile celebrului Gustave Eiffel – Grand Hotel Traian.

UPDATE CONCURS! Invitatiile au fost cistigate de Mihalache Marius, Bancescu Emilia, Gabriel Ciobanu.

Expozitia va fi deschisa intre orele 13.00 si 20.00, pentru accesul la targ fiind create doua tipuri de bilet:

  • unul cu un pret de 15 lei, care permite cumparatorului vizitarea tuturor producatorilor si degustarea vinurilor expuse
  • cel de-al doilea, in valoare de 35 de lei, care, pe langa vizitarea standurilor, mai include si un pranz „all you can eat” la restaurantul hotelului (deschis pana la ora 18.00).
  • studentii vor beneficia de o reducere de 50% din pretul biletului de intrare, in baza carnetului de student vizat la zi. Oferta se refera strict la biletul de vizitare a targului, cel de 15 lei, nefiind disponibila si in cazul variantei de 35 de lei, care contine si pranzul „all you can eat” oferit de restaurant

Biletele se pot cumpara, in avans, de magazinul Good Point (Str. Sf. Lazar 45, in Podu Roş, vizavi de BCR) si, pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, de la Grand Hotel Traian.

La Zilele Vinul.Ro va exista si o Zona Free Tasting, unde se vor degusta vinuri produse din soiuri celebre din Romania. De asemenea, vor avea loc seminarii de vin aprofundate, intr-o sala speciala. In cadrul acestora, producatorii isi vor prezenta in amanunt produsele si tehnicile de producere iar Otilia Chirita, doctor in enologie, va sustine un seminar degustativ de aproximativ 50 de minute, in care participantii vor descoperi diferentele specifice dintre podgoriile Romaniei. Aceste seminarii constituie o buna oportunitate de pregatire atat pentru simplii amatori pasionati, cat si pentru profesionistii care intentioneaza sa activeze in domeniu.

In cadrul evenimentului, „Organizatia Somelierilor din Romania 2011” va primi inscrieri pentru faza regionala pe Moldova a concursului national de somelarie, a carui finala se va desfasura in toamna la Bucuresti.

Vinurile Moldovei vor fi bine reprezentate la Zilele Vinul.Ro de la Iasi. Alaturi de Crama Olteanu, un alt producator din Iasi isi va prezenta portofoliul la expozitia gazduita de Grand Hotel Traian. Este vorba de Bucium, unul dintre marii jucatori de pe piata vinului romanesc, care va aduce in fata vizitatorilor toata gama de produse. Vinuri linistite, vinuri efervescente, distilate, dar si vinurile de colectie, extrem de apreciate de cunoscatori. Alaturi de Bucium, la Zilele Vinul.Ro de la Iasi va fi prezent si unul dintre cei mai tineri producatori din jumatatea nordica a Moldovei, Viticola Averesti, care va prezenta Colectia Locurile, formata din vinuri albe, cu o aciditate vie. Nu este exclus ca producatorul din zona Husi sa rezerve publicului si o surpriza, insa deocamdata conducerea cramei nu a luat o decizie ferma. Ei bine, daca surpriza celor de la Averesti inca se lasa asteptata, cea a organizatorilor poate fi facuta publica.

Alaturi de cei 12 producatori si importatori care vor prezenta vinuri la Iasi – Averesti, Budureasca, Bucium, Casa Olteanu, Crama Oprisor, Cramele Recas, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Samburesti, Heinrig Distribution, LacertA Winery, Nelsand si Vinarte -, la Grand Hotel Traian va expune si IVEX, adica Instituto Valenciano de la Exportacion. Nu vor fi doar vinuri, ci si alte produse din regiunea spaniola, printre care pasta de masline, paella, ciocolata, care vor intregi paleta de arome a evenimentului.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “CONCURS – Zilele Vinul.Ro, 22-23 martie 2012 – vinurile bune ajung la Iasi”

  1. Paharnicul says:

    Biletele se pot cumpara, in avans, de magazinul Good Point si, pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, de la Grand Hotel Traian.

  2. gaby says:

    De unde cumparam bilete? Se poate rezerva?

Scrie un comentariu: