Zilele Studentului Francofon

Zilele Studentului Francofon

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi te provocă să îti testezi creativitatea si să te distrezi la cea de-a V-a editie a FESTIVALULUI „ZILELE STUDENTULUI FRANCOFON”! Între 21 si 25 mai, campusul Titu Maiorescu (la Balena) se transformă în satul ZSF. Tinerii îndrăzneti sunt invitati să ia parte la cele 14 activităti dintre cele mai diverse.

Festivalul „Zilele Studentului Francofon” inovează, în acest an, prin activitatea ”Colorează pasii studentiei tale” care va avea un impact răsunător asupra campusului Titu Maiorescu.

Alături de câtiva artisti locali, fata campusului va fi reconditionată: fântâna, bancile si pubele din parcul Balena vor fi îmbrăcate în grafitti, caminele studentesti vor fi ornate cu câte o figură legendară (Al.I. Cuza, A.D. Xenopol etc.) pe fiecare fatadă a balcoanelor, iar în interiorul căminelor, pe spatele scărilor vor fi pictate peste 250 de coperti de cărti.

Tot în cadrul ZSF, participantii vor putea sta la Taifas cu Medeea Marinescu, o personalitate marcantă a teatrului si cinematografului românesc. Tinerii vor putea retrăi emotiile primei zi de scoală prin Fii student într-a-ntâia.

Simpatizantii muzicii folk se vor bucura de concertul sustinut de Adi Beznă, Clik Life, Inside, Pretty Visitors, Frank Sin Arta si Descântec.  Iubitorii de dramaturgie se vor bucura de Teatru pe butoaie, iar cinefilii se vor delecta la Seara de plâns, activitate dedicata scurtmetrajelor motivationale si la serile de film în aer liber. Notabile rămân si: Activitătile sportive, Forumul Francofoniei, Mestesug Artă Laolaltă– atelier de  creatie, Vânătoarea de comori si Soirée Francophone.

Editia a V-a a Festivalului “Zilele Studentului Francofon” îsi propune să aducă în mediul studentesc iesean un proiect inedit bazat pe amenajarea artistică a spatiului, pe elemente de artă vizuală modernă si pe arta spectacolului, pe notiuni de educatie culturală si civică, pe reconditionarea habitatului studentesc si nu în ultimul rând, pe implicarea voluntară a studentilor interesati de schimbarea în bine a lumii în care trăim.

PROGRAM

INFO

www.zsf.ro

www.asfi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: