Zilele Studentului Electronist

In perioada 23-27 aprilie, Liga Studentilor Electronisti  impreuna cu Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi organizeaza proiectul stiintific “Zilele Studentului Electronist”.

Proiectul se va desfasura in incinta Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si va consta in activitati precum:  prezentari de companii, workshop –uri, caravana ETTI si  concursul national de electronica.

La acest eveniment vor participa companii precum Continental,  Silicon Service, Ericsson,  IFM Electronic, XL World, Delphi.

Ceea ce vad studentii ca o reala oportunitate este faptul ca, in cadrul prezentarilor de companii, vor avea ocazia sa vorbeasca direct cu angajatorii, sa solicite si sa primeasca diverse informatii utile in cariera.  Ba mai mult, studentii de la master sau cei din an terminal vor putea depune  cv-uri sau vor da interviuri la fata locului in vederea angajarii sau pentru stagii de practica.

Statisticile realizate de Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iasi demonstreaza ca anul trecut, putin peste 32% dintre absolventi s-au angajat imediat dupa sustinerea licentei, adica de 4 ori mai putin fata de anul 2007 cand ofertele de angajare depaseau cu mult numarul tinerilor care terminau facultatea.

Din acest motiv,  la acest eveniment sunt asteptati peste 500 de studenti din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Iasi si din toate centrele universitare din tara.

Autor: Emanuela Roman (Universitatea “Alexandru I. Cuza”, Comunicare si Relatii Publice)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Exclusivități la FITPTI 2018

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași, ediția a II-a

Vânătoare de cărți la Iași, în pregătirea FILIT

Artistul plastic Marius Bucur-Sabo vă invită la expoziția de pictură – ”Complexitatea lumii”

Scrie un comentariu: