Zilele Studentului Electronist 2018

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific “Zilele Studentului Electronist”, devenit tradiţie în rândul studenţilor fiind la a VII-a ediţie.

Evenimentul va avea loc în perioada 7 – 13 mai 2018 în incinta Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi situată pe Bd. Carol I, nr.11A.

Acest eveniment este susţinut anual şi are ca scop realizarea unei strânse legături între firmele de profil din ţară şi facultatea, în vederea oportunităţilor de angajare pentru viitorii absolvenţi. De asemenea, proiectul îşi propune să reunească un număr de peste 1000 de studenţi din cadrul facultăţii, cât şi din afară, dar şi elevi de la liceele din judeţ şi nu numai, în vederea atragerii acestora către facultatea noastră.

În cadrul evenimentului vor avea loc următoarele activități:

Prezentări de companii; Stand în Sala Pașilor Pierduți; Teste și interviuri; Concurs Național „Circuite Electronice și Aplicații – Laurențiu Turic”; Concurs Național „PCB – Proiectare, Testare și Verificare”;
Workshop – Întocmește-ți CV-ul corect; Workshop-uri susținute de companii de profil; Sesiuni de training; Gala Anuală a Electroniștilor; Student pentru o zi.

Timp de 7 zile, companii naţionale şi multinaţionale din domeniul tehnic precum: Alten, Assystem, Atexis, Continental, EMS-Electra, Ericsson, Mechatronics Innovation Center, Microchip, Miele, NoBug, Oracle, PCB-Electra, Plexus, SCC, Silicon Service și Veoneer vor susţine prezentări de companii, vor da teste şi interviuri, și vor susține workshop-uri ce vor reprezenta o oportunitate pentru studenţi de a interacţiona cu posibilii angajatori şi de a-şi crea o imagine de ansamblu asupra domeniului tehnic. Totodată, aceştia vor putea purta un dialog deschis cu firmele participante în vederea unei colaborări ulterioare.

Pentru a fi mai uşor, studenţii își vor putea încărca CV-ul lor pe site-ul oficial www.zse.liga-etc.ro. Astfel, aceştia vor fi înscrişi automat într-o bază de date ce va fi distribuită ulterior către companiile participante.

Concursul Naţional „Circuite Electronice şi Aplicaţii – Laurenţiu Turic” vizează studenţii de anul I, ce vor trebui să cunoască noţiuni de electronică. Acesta se va desfăşura joi, 10 mai, ora 9:00, în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi.

Concursul Naţional „PCB – Proiectare, Testare şi Verificare” se adresează tuturor studenţilor de an mai mare (II, III, IV și master). Acesta se va desfăşura joi, 10 mai, ora 9:00, în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi şi este organizat în colaborare cu companiile EMS-Electra şi PCB-Electra din Iaşi. Concursul necesită cunoştinţe în domeniul proiectării asistate pe calculator a modulelor electronice, precum şi verificarea şi testarea acestora. Concurenţii vor avea sarcina de a proiecta, asambla, verifica şi pune în funcţiune module electronice.

Premiile la concursuri sunt oferite de către partenerii evenimentului.

„Întocmeşte-ţi CV-ul corect!” oferă posibilitatea studenţilor de a-şi realiza un CV pe măsură, redactat corect şi care cu siguranţă va atrage atenţia angajatorilor. De asemenea, tot ce trebuie să ştie un student despre interviuri va fi prezentat în cadrul acestei activităţi. Acest workshop este susținut de către compania Alten.

Programul “Student pentru o zi” oferă elevilor de la diferite licee din Iaşi şi nu numai, şansa de a participa pentru o zi la cursurile, seminariile şi laboratoarele Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. De asemenea, în cadrul acestui proiect vom reuși să combinăm partea academică cu cea interactivă.

Ediția a 7-a a Zilelor Studentului Electronist aduce în premieră anul acesta evenimentul, Gala Anuală a Electroniștilor, care are menirea de a aduce împreună într-un cadru festiv membrii ALUMNI, membrii activi și candidați ai organizației, cadrele didactice și studenții Facultății de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației, toți într-un singur gând, acela de a crea o armonie între generații.

INFO

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi

Web: liga-etc.ro/zse-zilele-studentului-electronist-2017

FB: www.facebook.com/LSETC

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: