Zilele Siguranței Rutiere a Copiilor | Parcul Expozitiei

În weekendul 5-7 noiembrie, ParentIS organizează la Iași, in Parcul Expoziției – intrarea principală, evenimentul Zilele Siguranței Rutiere a Copiilor, proiect co-finanțat de Primaria Iași, un eveniment de educație rutieră dedicat parinților pentru siguranța copiilor in mașină.

In România, accidentele rutiere constituie a doua cea mai frecventă cauză de deces. Cele mai recente statistici ale Comisiei Europene plasează România pe primul loc la numărul de decese din accidente rutiere cu un număr record de 85 decese pe an per milion de locuitori. Segmentul cel mai vulnerabil din aceste cifre tragice sunt însă copiii.

Realitatea ușor observabilă pe străzile orașului este că foarte mulți copii stau fie în scaune necorespunzătoare sau fără scaun pentru copii, în timpul mersului cu mașina. Anatomia copilului face ca, în caz de accident, chiar și la viteze foarte mici, forțele implicate să îi fie potențial fatale; oasele, sistemul muscular și coloana vertebrală în plină dezvoltare nu pot face față unui accident rutier la fel ca cele ale unui adult.

Educația rutieră se face în mai multe moduri, cel mai utilizat dintre ele fiind cel punitiv, prin efectul de sancționare al nerespectării legislației. De acest aspect se ocupă Poliția Rutieră și autoritățile abilitate în acest sens. De auto-educație, însă, este responsabil fiecare părinte.

Asociația ParentIS vine în întâmpinarea nevoii de educație rutieră și prin acest eveniment de tip caravană « car-seat check » și își propune să continue programul de educare a părinților și de reducere a riscurilor asupra sănătății și vieții copiilor prin corecta aplicare a legii rutiere și corecta utilizare a dispozitivelor de transport copii.

Zilele Siguranței Rutiere a Copiilor la Iași își propune, prin specialiștii prezenți la eveniment, implementarea unor bune practici în transportul copiilor cu mașina și în crearea de rețele de suport pentru părinți în informarea asupra riscurilor la care se expun daca nu își transportă copiii în mod adecvat.

Intrarea la eveniment este libera, dupa urmatorul program:

  • Vineri, 5 Noiembrie: 14:00-18:00;
  • Sambata, 6 Noiembrie: 10:00-18:00
  • Duminica, 7 Noiembrie: 10:00-14:00

Sponsori: Empatis, Grupul de firme Bras, Britax Romania, Maxi Cosi Romania, Axkid Romania, Joie Romania, Nuna Romania, Recaro Romania, Aengus Technologies. Parteneri media: Impact FM, Ines Rocks

INFO

Asociația ParentIS

sigurantaauto.ro

www.facebook.com/parentis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: