Zilele Sadoveanu la Muzeul Literaturii Române Iași

zilele-sadoveanu-2014

În perioada 8-9 noiembrie va avea loc manifestarea „Zilele Sadoveanu”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iași la muzeul „Mihail Sadoveanu”. Timp de două zile se va desfășura o serie de evenimente dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu, coordonate de Lăcrămioara Balint.

Astfel, pe data de 8 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, premiile din cadrul Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu” vor fi decernate în cadrul unei ceremonii. La cea de-a VI-a ediție a concursului au fost înscrise 76 de lucrări, iar juriul a fost format din prof. Constantin Dram (președinte), scriitorii Mirel Cană (membru) și Florin Lăzărescu (membru). Anul acesta vor fi acordate 6 premii, astfel: premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea și trei mențiuni.

Ziua de sâmbătă, 8 noiembrie, va continua cu un minirecital de muzică folk susținut de Mihaela Axinte (chitară) și Andra Chelariu (voce).

Duminică, 9 noiembrie, de la ora 16:00, va avea loc conferință cu tema „Cărțile hagiografice la Sadoveanu”, susținută de arhimandritul Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia, Vânători – Neamț.

INFO

Muzeul ”Mihail Sadoveanu”

Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12, 700489, Iaşi

Marţi-Duminică: 10:00-17:00; Luni:închis

FB: Muzeul Literaturii Române Iași

Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: