Zilele Reciclării în Iași

caravana ecotic iasi aprilie 2015 foto ecoterrianul
În perioada 3-5 aprilie, ECOTIC organizează cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primăria Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Salubris Iași, o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Iași!”.

Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

In cele 3 zile de campanie (3-5 aprilie), locuitorii orașului Iași vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în Piața Palat și va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete Utok oferite de către Dedeman iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. În cadrul acestui program au fost vizitate peste 74 de școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani și Iași urmând ca până în iunie 2016 să se atingă un număr de peste 200 de școli la nivel național. Caravana vizitează următoarele școli din Iași:  Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”,  Școala “Alexandru cel Bun”,  Școala “B.P.Hasdeu”,  Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”,  Școala “George Calinescu”, Scoala “Carmen Sylva”  și Școala “Gh.I. Bratianu”.

 INFO

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Despre ECOTIC
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pewww.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre LIFE+
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe LIFE+.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: