Zilele „Ion Creangă”

Muzeul Național al Literaturii Române Iași va organiza în perioada 26 februarie — 3 martie 2017 mai multe evenimente dedicate aniversärii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă la Chișinău-Iași-Târgu Neamț, Zilele „Ion Creangă”.

În perioada 26-27 februarie, se va desfășura un program realizat de Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă” din Chișinău.

La Iași va avea loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a VII-a, în data de 1 martie 2017, Iași. Astfel, cu începere de la ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc deschiderea festivalului prin recitalul actorului Dionisie Vitcu, evocări „Ion Creangă” susținute de invitați, urmate de prezentarea seriei de cărți dedicată lui Ion Creangă de la Editura Muzeelor Literare și un spectacol artistic realizate de formațiile Palatului Copiilor Iași.

De asemenea, va avea loc inaugurarea expoziției „Aniversări. Ion Creangă. Convorbiri literare”, dedicată revistei în care scriitorul a publicat, ce cuprinde manuscrise, fotografii, cărți etc.

De la ora 11:30, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” va avea loc vizionarea unei dramatizări după Ion Creangă.

Tot miercuri, 1 martie 2017, cu începere de la ora 13:00, la Primăria Muncipiului Iași se vor decerna medaliile jubiliare și premiile „Ion Creangă”. La ora 16:00, la Casa cu Absidă „Laurențiu Ulici” va avea loc colocviul „Ion Creangă la Convorbiri literare” (cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la primul număr al revistei „Convorbiri literare”).

Seria manifestărilor dedicate lui Ion Creangă va continua în perioada 2-3 martie 2017, la Târgu Neamț, cu un program realizat de partenerii locali și Parohia de la Humulești.

Parteneri: Primăria Municipiului lași, Consiliul Județean lași, Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă” din Chișinău, Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România, Despărțământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” Iași, Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, Palatul Copiilor Iași, Compania Cotnari, Eky-Sam SRL.

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi

Iaşi, Str. Vasile Pogor nr. 4

Telefon: 0747.499.400 / 0232.410.340

E-mail: mlrpogor@yahoo.com

Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

FB: www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

YouTube

PE ACEEASI TEMA:

Zilele Bojdeucii, 22-23 aprilie 2017

Doi laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură la FILIT 2017

Pacala si Tandala va asteapta la Bojdeuca lui Creanga

Joi, in Tramvaiul Literaturii, călătorii vor putea asculta poezii și melodii pe versuri de Mihai Eminescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magazinul iSTYLE – Apple Premium Reseller se deschide la Iasi

Workshop de initiere in blockprinting la Hubrica

Turneul national 10Magic ajunge si la Iasi

Cerneala si celuloid: ”Infanteria stelara”, în regia lui Paul Verhoeven

Scrie un comentariu: