Zilele EcoCreativ weekend-ul acesta la Golia (targ handmade și atelier creativ)

hai-la-joaca-in-turnul-golia-afis-iasi-16-noiembrie-2013Asociaţia “Centrul de Promovare Turistică Iaşi” şi Asociaţia EcoCreativ Iași pregătesc în această toamnă debutul unui proiect mai amplu intitulat „Zilele EcoCreativ la Golia”. Astfel, sâmbătă 16 noiembrie 2013 debutează  prima ediţie a acestui proiect , intitulată „Hai la joacă în Turnul Golia”.

  • 16 noiembrie 2013-„ Hai la joacă în Turnul  GOLIA
  • 15, 16, 17 noiembrie Targ handmade „Sfârșit de toamnă cu handmade la GOLIA”

Începând cu ora 10.00, vom meşteşugi împreună obiecte handmade în tehnica origami, quiling, creaţii din nasturi, dar şi bijuterii handmade. Patru artişti handmade pasionaţi, fiecare dintre aceştia specializat într-una dintre tehnicile amintite mai sus vin la Golia pentru a participa la un atelier creativ prin care să îi înveţe pe cei mici cum să se joace, dar în același timp să îşi folosească imaginaţia şi să facă singuri creaţii artistice din materiale refolosibile sau uşor accesibile.

Scopul acestui eveniment este multiplu:

  • dorim să popularizăm activitatea handmade din materiale refolosibile (nasturi) sau din alte tipuri de materiale uşor accesibile (hârtie colorată, mărgeluţe);
  • dorim să învăţăm copiii să fie creativi şi să-şi folosească imaginaţia.
  • dorim să organizăm această activitate într-un spațiu mai puțin convențional, din dorința de a trezi interesul asupra unor locuri deosebite din Iași ,
  • prin parteneriatul celor 2 asociații din Iași ne propunem să le stimulăm copiilor dorința de cunoaștere , vor afla cum să confecționeze lucruri deosebite, dar vor afla și despre un monument istoric , un turn de pe terasa căruia vor descoperi o altă imagine a orașului în care trăiesc.
  • ne propunem să aducem împreună copiii de azi ai Iașului pentru a creşte frumos în oamenii mari de mâine ai acestui oraș
  • odată cu copiii le oferim și părinților acestora o altă perspectivă a Iașului, îl vor redescoperi de aici de la Golia
  • creştem vizibilitatea Turnului Golia ca atracţie turistică a oraşului Iaşi.

În cadrul evenimentului „Hai la joacă în Turnul Golia”, pentru ca acesta sa fie cât mai atractiv , cei mici vor primi o gustare surpriză, dulce, dar sănătoasă, fără zahăr, iar în plus, pentru toţi participanţii indiferent de vârstă, se asigură turul gratuit al Turnului Golia şi al celorlalte obiective din cadrul ansamblului istoric mănăstirea Golia (Casa Creangă, Turnul Spiritualităţii, Turnul Folclorului).

În paralel și în strânsă legătură cu această activitate , în perioada 15,16,17 noiembrie 2013 în fața Mănăstirii Golia se va desfășura un târg handmade intitulat “Sfârșit de toamnă cu handmade la GOLIA”, unde vor participa artiști  cu produse din piele, mărgele, alte obiecte de podoabă, etc.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” și își propune promovarea obiectivelor turistice din județul Iași în vederea realizării si dezvoltării unui turism sustenabil.

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

E-mail: office@iasi-info.ro; www.iasi-info.ro

Telefon: 0332/408.548, 0743/899.218.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: