Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” 2018

În fiecare an, la începutul lunii noiembrie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” organizează o serie de manifestări menite să omagieze excelenţa profesională şi continuitatea academică.

Cunoscută sub denumirea Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi (9-11 noiembrie 2018), seria de evenimente constituie un moment festiv, dar şi un prilej pentru dezbaterea unor subiecte actuale din domeniul științei informării și documentării.

Tema din acest an este BIBLIOTECA ȘI CITITORII.

Invitații vor fi personalități ale vieții publice, bibliotecari din țară, reprezentanți ai unor edituri străine și ai platformelor internaționale de documentare științifică. Acestora li se vor adăuga membri ai vieții universitare și academice ieșene, studenți și profesioniști angajați în celelalte biblioteci din Iași.

Conferința inaugurală va fi susținută de scriitorul RADU PARASCHIVESCU, în data de 9 noiembrie 2018. La sesiunea dedicată prezentării noilor tehnologii și instrumente de bibliotecă vor participa reprezentați ai unor importante companii ce furnizează echipamente și soluții tehnice pentru biblioteci.

Cadrul va fi întregit de o sesiune de comunicări științifice, susținute de bibliotecari și de membri ai comunității universitare din țară și din Iași. Lucrările vor fi reunite într-un număr al revistei Biblos. Pentru vizitatori, va fi organizată și o expoziție de excepție: BIBLIA 330 – UNITATE ÎNTRU CUVÂNT.

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, cu începere de la ora 09.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” se va desfăşura workshop-ul cu tema „Noutăți în abordarea resurselor electronice științifice”, organizat de Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România, în cadrul Proiectului cu finanțare europeană ANELIS PLUS 2020.

Duminică, 11 noiembrie 2018, în Ziua Porților deschise, vor fi organizate vizite ghidate, inclusiv în depozitele de carte. În această zi deosebită, vom pregăti și câteva surprize. Anual, tururile ghidate organizate în Bibliotecă atrag peste 2.000 de vizitatori. Tot pentru cititori, BCU Iași a pregătit un concurs de fotografie, intitulat „Biblioteca într-o imagine”, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai reuşite fotografii cu clădirea Bibliotecii, realizate de utilizatorii noştri. Concursul se desfăşoară în perioada 10 octombrie – 7 noiembrie 2018, iar câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu format din fotografi profesionişti şi a votului publicului. Premiile vor consta în bani, cărţi şi în materiale promoţionale cu Biblioteca. Regulamentul concursului poate fi consultat pe www.bcu-iasi.ro, la secţiunea dedicată Zilelor BCU Iaşi 2018.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: