Zilele Bibliotecii – 7-10 noiembrie 2012

zilele bibliotecii universitare 2012

În fiecare an la început de noiembrie, se desfăşoară Zilele Bibliotecii, amintind de data de 8 noiembrie 1839, când domnitorul Mihail Sturdza a înzestrat biblioteca Academiei Mihăilene cu “600 de tomuri alese”, moment ce a marcat punctul de plecare pentru istoria modernă a instituţiei ieşene.

Miercuri, de la ora 18.00, are loc un concert sustinut de corul de studenti al Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi (U.A.G.E.), dirijat de George Dumitriu. 

Joi, de la ora 10.00, va avea loc conferinta sustinuta de prof. univ. dr. Ion Dafinoiu. „ Este ceva special, diferit de anul trecut. E notata <<Metafora in psihoterapie>>. Cred ca e un subiect deosebit. O parte din cei care au vazut afisul mi-au zis ca doresc sa apsiste. Prima data ne-am gandit ca ea sa fie sustinuta in sala Hasdeu, dar cred ca va fi in aula, intrucat ne asteptam la un numar mare de participanti. Acesta este motivul pentru care nu am pus pe afis numele incaperii ”, a declarat Camelia Boca, de la Departamentul de Marketing. In aceeasi zi , de la ora 18.00, va avea loc si un concert simfonic dirijat de Michael Beck, numit „Armonii muzicale de toamna”, sustinuta de Romanian Academic Orchestra.

Seria de evenimente este continuata de alte doua concerte care vor avea loc vineri,de la ora 18.00, si sambata, de la ora 16.30, sustinute de U.A.G.E.

In ultima zi, de la ora 10.00, BCU va avea portile deschise pentru cei care doresc sa o viziteze.

Tot in acest program sunt incluse si expozitiile: „Intersectii”, de Sorin Purcaru, „Spectacole in Iasii de Altadata ” apartinand Departamentului de Colectii Speciale BCU, „Armonii de toamna” detinuta de Gradina Botanica Iasi, precum si standurile catorva edituri.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara ”M. Eminescu”

Adresa: Str. Pacurari nr. 4

www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: