”Zamfira Birzu – Ambasadorul Artelor Iesene”, eveniment omagial

zamfira-birzu

In luna cadourilor deosebite, Centrul Cultural International din Iasi aduce iesenilor in dar  un eveniment de suflet in onoarea artistei vizuale iesene Zamfira Birzu,la ceas aniversar. Luni,  10 decembrie a acestui an, la ora 17.00,  in Foaierul Teatrului National « V.Alecsandri  Centrul Cultural International (CCI) din Iaşi va invita la  evenimentul  omagial in onoarea doamnei  ZAMFIRA BIRZU, Conf. Univ. Dr. al Facultatii de Arte  « George Enescu » din Iasi, artist plastic iesean de talie internationala,  “ ZAMFIRA BIRZU- Ambasadorul Artelor Iesene”

Zamfira BIRZU este un artist complet, membru al 3 Grup, alaturi de artistii Felix AFTENE, presedintele Uniunii Artistilor Plastici Iasi si Gabriela DRINCEANU, sculptor de talie internationala.

Absolventa a Universitatii de Arte „George Enescu”, Facultatea de Arte Plastice Decorative si Design, specialitatea Pictura, doctor in Domeniul Arte Vizuale al Universitatii de Vest din Timisoara si membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Zamfira BIRZU are in impresionantul sau palmares intern si international numeroase expozitii personale si de grup.

Dintre acestea amintim : ”Trenul Timpului – personalitati iesene”, World Trade Center, „Dealuri din Bucovina si dune de nisip din Sahara”, Centrul Cultural International, Hammamet, Tunisia, „Ingeri si Demoni”, Centrul Cultural Roman de la Paris, „Arta la frontiera.Frontiera artelor”, Institutul Cultural Roman din Budapesta, „Dialog”, impreuna cu celebrul artist Sarantis Gagas din Grecia la Anixis Gallery, Baden, Elvetia, Bienala Internationala de Arta „Meeting Point” – Romania-Ungaria-Cehia-Croatia, „Perspective”, Palatul Parlamentului,- Bucuresti, „Salonul confederatiei uniunilor artistice internationale, Moscova, Federatia Rusa, Targul International de arta contemporana si fotografie „Berliner Liste”, Germania, „Expresii si tipologii” ,Galeria de Arta „Dana” din Iasi, Vernisajul „Romania-Spania.Doua culturi, doua perspective”, Galeria de Arta, Complexul Palas Iasi etc.

Activitatea deosebita a Zamfirei Birzu se reflecta in zeci de expozitii personale si de grup, in tara si in strainatate, simpozioane si tabere de creatie si numeroase distinctii artistice in tara si in exterior .

Parteneri: Opera Romana Iasi si Bucium Iasi.

INFO

Centrul Cultural International, Iasi

www.facebook.com/Centrul.Cultural.International.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: