YVAT feat. Adrian Tabacaru: concert de lansare a albumului ASTROID

Vineri, 17 iunie 2011, ora 21.30 – Baia Turceasca (str. Crisan, in spatele Mitropoliei)

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 10 lei, de la magazinul U-man din Iulius Mall, iar in seara evenimentului, de la Baia Turceasca, la pretul de 15 lei.

Unul din evenimentele importante pentru iubitorii de muzica electronica, va avea loc cu prilejul lansarii albumului ASTROID, ce anunta un live performance spectacular sustinut de Yvat alaturi de Adrian Tabacaru, insotit de proiectii visuale asigurate de Setsuna, un fusion intre sunet electronic analog live si percutie clasica la vibrafon – un instrument de mari dimensiuni, cu sunet clar si cald, pe care se va experimenta cu 6 bete simultan si arcusuri de vioara. In deschiderea concertului warm-up-ul va fi realizat de AV//Satellites.

Yvat este unul dintre sound designerii apreciati in strainatate, de notat fiind faptul ca a realizat 15 albume si colectii de sound design in Marea Britanie si Belgia, fiind singurul artist roman difuzat de celebrul John Peel, jurnalist si realizator de emisiuni radio, la BBC Radio 1, cunoscut pentru gustul sau eclectic in muzica. De asemenea, dupa o colaborare indelungata cu PowerFx, casa de productie de sampling suedeza, Yvat creeaza in prezent sunet original pentru una dintre cele mai mari companii de gen Ueberschall.

Dupa mai mult de 10 ani de experienta ca sound designer si producator, Yvat lanseaza materialul cu numarul 26. ASTROID, produs de labelul belgian U-cover, cu siguranta un proiect de maturitate in care sunetul pastreaza profunzimea si claritatea din totdeauna, pe care numai instrumentele analogice le pot reda: texturile sunt acide, cu tenta industriala, beat-rile glitchy fracturate, dincolo de ele insa, exista o compozitie plina de prospetime. Muzica imbraca forme simple, liniile melodice curg cu o consistenta calda, sunt calme, melancolice, amintind cumva de Boards of Canada si de inceputurile IDM-ului. ASTROID este un album ale carui track-uri raman in minte, urmaresc, creeaza si manipuleaza dispozitii, invita la spatii astrale, fantasme si trip, un album prin care Yvat se descopera mai emotional si mai relaxat, reduce compozitia la esential, castigand profunzime si putere a mesajului.

In contextul muzicii lui Yvat, ASTROID nu este o surpriza. Yvat este printre artistii multifatetati, care continua sa experimenteze cu placere, de la fresh IDM agresiv, cu influente industrial, la IDM-ul melodic al scenei engleze. Proiectul se poate cu usurinta incadra in seria albumelor sale melodice Tear Duct si Unfolded, aparute in ultimii ani la cunoscutele labeluri engleze Cactus Island si Boltfish Recordings.

Evenimentul este organizat de Club Brain, in colaborare cu Asociatia Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, si face parte dintr-un proiect, initiat in 2008, ce are ca obiective sustinerea formelor artistice alternative prin exploatarea spatiilor neconventionale, extinderea ideii de arta urbana si formarea unui public spectator-vizitator.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: