Yolanda Adams

Yolanda Adams este sarbatorita noastra la Power Play astazi. Yolanda s-a nascut pe 27 august 1962 in Houston, Texas, si a ales mai intai meseria de profesor, ea predand la o scoala generala din orasul natal. Deoarece mama sa canta in corul bisericii, iar Yolanda avea o voce foarte buna, multi dintre prieteni si apropiati ai familiei au sfatuit-o sa incerce sa inregistreze niste piese si apoi sa vada rezultatul.

27-august-yolanda-adams-power-play-foto

La casa de discuri Light i-a aparut albumul de debut in 1988, Just As I Am, dupa care a trecut la o alta casa mica de discuri, Sounds of Gospel, pentru albumul Through The Storm din 1991. In 1993 a primit o propunere foarte avantajoasa de la cei de la Verity Records si timp de 5 ani a editat acolo 3 albume de studio si doua materiale live care au surprins cel mai bine show-ul exploziv si vocea de 5 octave a Yolandei. Amestecul de gospel si R&B a facut ca multi dintre directorii marilor case de discuri sa ii faca propuneri foarte avantajoase financiar si dupa cateva turnee in care si-a intarit increderea in sine si si-a largit numarul de fani, Yolanda a facut pasul decisiv semnand cu Elektra Records.

Aici i-au aparut patru albume: 1999 – Mountain High…Valley Low , 2000 – Christmas with Yolanda Adams, 2001 – The Experience si tot in 2001 – Believe, toate materialele fiind scrise chiar de ea. Ajutorul din partea producatorilor si a compozitorilor s-a simtit pe ici pe colo, insa Yolanda a demonstrat de-a lungul timpului ca un artist se poate lansa si mentine in topuri si cu propriile compozitii.

Cel mai mare succes al sau a fost in 2000, atunci cand piesa “Open My Heart” a prins pozitia a zecea in topul american si tot atunci a inceput si colaborarea cu casele de productie cinematografica, ea aparand pe coloana sonora a filmelor “Sum Of All Fears” sau “Honey” cu piese foarte bune. Albumul din 2005 a demonstrat ca cei care o dadeau “iesita din decor” se inselau pentru ca Day By Day a luat o multime de premii. Au urmat in 2007, What A Wonderful Time, si in 2011, Becoming, material discografic care i-a adus in 2012 premiul pentru Best Gospel Artist la Gala Bet Awards.

La capitolul realizari mentionam si lansarea unei carti in 2010, bazata pe emisiunea radio “The Yolanda Adams Morning Show”, pe care sarbatorita noastra de azi o sustine la americani. O piesa excelenta vom asculta astazi la Power Play: “Someone Watching Over You” – Yolanda Adams !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: