Yeah, baby! Deep Purple la emisiunea TV Playboy After Dark

Momentul filmat in urma cu 46 de ani pare astazi atat de kitsch, ca devine  de bun gust. Sau, asa cum spune personajul Torei Birch, intr-o scena de neuitat din filmul ”Ghost World” al regizorului Terry Zwigoff: ”Acest lucru este atat de rau ca se transforma in ceva bun si apoi devine rau din nou”.

Oricum, veti descoperi ca este greu sa-ti iei privirea de la acest material,  filmat in 23 septembrie 1968 si difuzat in cadrul programului de televiziune ”Playboy After Dark”, gazduit de Hugh Hefner. Videoclipul pare desprins din filmele lui Austin Power, iar coregrafia a fost aleasa in asa fel incat sa sugereze cea mai tare petrecere realizata vreodata.

Oaspetii muzicali din acea seara erau cei de la trupa britanica Deep Purple, infiintata cu doar 9 luni in urma, si care avea inca formula originala: Rod Evans – vocal, Nick Simper – chitara bass ( amandoi aveau sa paraseasca trupa in mai putin de un an) alaturi de Jon Lord la clape, Ritchie Blackmore – chitara si Ian Paice la tobe.

Aratand un  farmec sofisticat cu papionul sau negru si sacou, Hefner mimeaza interesul pentru o scurta lectie de chitara oferita de Blackmore dupa care schimba cateva cuvinte cu Lord si apoi invita trupa sa cante primul lor hit, ”Hush” ( scris si inregistrat prima data de Joe South). Cantecul tocmai ajunsese pe locul 5 in topurile americane. Spune Hef: “Cred ca petrecaretii nostri ar fi incantati daca ati face asta“.

Sursa: openculture

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: