Yard Sale la Cuib

Hai să facem următorul joc năstrușnic de imaginație. Hai să credem că fiecare dulăpior, sertar, șifonier, valiză, în care ne ținem lucrușoarele e un arbore. Și toate la un loc alcătuiesc o pădure, iaaar acestea la fel ca pădurea-s pline de păsări și fiecare pasăre zboară dintr-un copac în altul. Putem crede asta și despre lucrurile noastre. C-au fost păsări, au stat, ne-au încântat și acum trebuie să zboare către alți arbori, alte sertare minunate și umerașe primitoare. CUIB s-a gândit să-și ofere grădina ca spațiu pentru o astfel de migrație sănătoasă.

Dibaci în aste chestiuni sunt cei de la UN Youth Romania – Iași Branch care au acum în implementare proiectul „Switch Fashion”. Proiect despre sustenabilitate și reciclare, despre protejarea mediului și oferirea de alternative #SlowFashion în ideea combaterii „Fast Fashion”. “Switch Fashion este un proiect ce promovează valorile ONU, punând accent în mod special pe sustenabilitate și reciclare prin combaterea fenomenului de „Fast Fashion”.

Proiectul pune în aplicare inversarea acestui proces, înlocuind rapiditatea cumpărăturilor și excesul de vânzări în rândul obiectelor vestimentare cu un schimb între astfel de articole, încât tinerii sunt învățați să conștientizeze și să combată efectele negative ale acestei industrii.”

La ora 17:00, Sergiu Elvys Sandu are să va vorbească despre experiența sa cu privire la subiectul principal al evenimentului. Acesta este pioner al modei sustenabile în Iași. Elvys s-a alăturat proiectului REDU încă din primul an de existență, devenind în scurt timp membru permanent și fondator, alături de Mai Bine și ceilalți colegi, a Întreprinderii Sociale Atelierului REDU. Disertația și-a susținut-o în slow fashion la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași și timp de 3 ani a avut propriul atelier de croitorie unde a realizat haine la comandă și pe măsură.

Luni, 15 iulie, între orele 14:00 și 20:00, la #CUIB se pune la cale un #YardSale la care esti invitat să participi și să-ți alegi din lucrușoarele pe care le vor pregăti, sau dacă ai pe acasă altele care crezi c-ar putea bucura pe alții, le poți aduce si ele vor fi donate Centrului de Ajutor Social din Iași.

INFO

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Webwww.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: