Wozniacki merge mai departe. Niculescu, out!

Compatrioata noastra a pierdut fara drept de apel meciul cu Caroline Wozniacki, numarul 1 mondial. Aceasta s-a impus destul de repede, cu 6-2, 6-2, in fata romancei Monica Niculescu.

 

wozniacki - niculescu

Caroline Wozniacki, in meciul contra romancei Monica Niculescu - Australian Open, Hisense Arena. FOTO: www.australianopen.com

Jucatoarea daneza de 21 de ani isi continua drumul catre sferturi de finala, conditia esentiala pentru a ramine numarul 1 in topul mondial. Victoria impotriva romancei Monica Niculescu, a apropiat-o de acest obiectiv si micsoreaza sansele principalelor urmaritoare – Petra Kvitova, Victoria Azarenka, si Maria Sharapova – de a o detrona de pe prima pozitie a clasamentului WTF

Ca sa fiu sincera, nu am facut decit sa joc” a spus Wozniacki, dupa joc. ”Vreau sa joc cit mai bine in acest turneu. Orice s-ar intimpla, asta este. Pentru mine, cel mai important acum este sa-mi imbunatatesc jocul. Daca reusesc asta, stiu ca pot sa joc aici la cel mai inalt nivel”, a mai precizat ea.

Wozniacki – un numar 1 contestat

Wozniacki a fost pe locul 1  in clasamentul WTA  in 67 din ultimele 68 de saptamini – a pierdut aceasta pozitie in favoarea lui Clijster, dar numai pentru o saptamina. Insa, multe voci pun la indoiala pozitia asa atit timp cit din palmares ii lipseste un titlu de Grand Slem.  Ne place sau nu, jucatorii sint evaluati in primul rind dupa succesele din turneele  mari, iar Wozniacki sufera la acest capitol. Si atunci te intrebi, cum de este numarul 1. Simplu: joaca mult si cistiga – anul trecut a cistigat 63 de meciuri si a pierdut numai 17. Intotdeauna ajunge in fazele finale ale turneelor la care participa – a cistigat 6 turnee anul trecut ( Dubai, Indian Wells, Charleston, Brussels, Copenhagen si, pentru a patra oara consecutiv,  New Haven), a jucat doua finale, trei semifinale si a ajuns de doua ori in turul patru. Cel mai bun rezultat din cariera la un turneu de Mare Slem a fost finala din 2009 de la US Open, cind a cedat in fata belgienei Clijters.

Pentru Monica Niculescu acest meci a fost primul jucat impotriva unei jucatoare clasata pe prima pozitie in topul mondial. A reusit o singura data sa invinga o jucatoare din Top 10, pe Li Na, la Beijing, in octombrie 2011. In meciul cu Wozniacki, romanca a incercat sa tina pasul cu adversara sa, dar nu a avut destul curaj, forta pentru a pune cu adevarat probleme danezei.  Cele doua jucatoare s-au mai intilnit de doua ori in trecut, daneza cistigind de fiecare data, fara a ceda nici macar un set in fata romancei.

In urma acestei eliminari a Monicai Niculescu, Romania mai are o singura reprezentanta in intrecerile de simplu ale primului turneu de Mare Slem din 2012. Sorana Carstea va juca in turul III impotriva italiencei Sara Errani, cu sanse reale de a avansa in faza optimilor de finala.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: