Workshop-ul Exploratoriu “Investigarea sonografica a articulatiilor”

Universitatea „APOLLONIA” din IASI, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice, organizeaza la Iasi, in perioada 1 – 3 Noiembrie 2011, Workshop-ul Exploratoriu “Investigarea sonografica a articulatiilor”.

Organizarea unui astfel de eveniment, care se constituie ca o platforma de promovare a cercetarii interdisciplinare si a dezvoltarii tehnologice in domeniul medicinei exploratorii, este oportuna, luand in considerare  interesul crescut pentru sustinerea activitatilor de cercetare-dezvoltare si inovare in ultimii ani in Romania, initierea de colaborari stiintifice intre cercetatorii romani si straini, in vedera abordarii si promovarii unor directii noi de cercetare, si implicarea studentilor, a doctoranzilor si a tinerilor cercetatori in activitati stiintifice de actualitate pe plan international.

Si-au anuntat participarea cu lucrari stiintifice, conferinte si cursuri numerosi specialisti din tara si din strainatate (Franta, Italia, Israel, Germania, Republica Ceha, Rep. Moldova, Serbia, S.U.A), preocupati de studiul articulatiilor precum si din  domenii adiacente: reumatologi, neurologi, medici ORL-isti, oftalmologi, ortopezi, chirurgi oro-maxilo-faciali, stomatologi, posturologi, psihiatri, fizicieni.

Temele individuale de interes vor fi dezbatute in cadrul meselor rotunde si sesiunilor de comunicari stiintifice pe urmatoarele sectiuni:
Principiile fizice ale investigarii sonografice ale organismului uman
Mijloace de explorare sonografica a organismului uman
Sonografia articulatiilor mari
Sonografia articulatiilor mici
Imagini sonografice prelucrate 3D

Programul evenimentului si informatii suplimentare sunt accesibile pe pagina de web www.univapollonia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Pact cu diavolul | Cinema Ateneu

Cântând în ploaie | Cinema Ateneu

SCOOB! | Cinema Ateneu

Wasp Network | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: