Workshop: Gandire critica si arta de a pune intrebari

practica-filosofica

Pentru cei interesati de filosofie, consiliere filosofica (practica filosofica) , dezvoltarea gandirii critice si a capacităților interogative: Workshop certificate “Critical Thinking and the Art of Questioning (Philosophical Practice)” – in cadrul Conferintei Lumen 2015 (Iasi, 16-19 aprilie 2014).

Participantii vor primi certificate de la Institutul de Practica Filosofica (Paris). Coordonator de workshop si trainer: Victoria Chernenko – Institutul de Practica Filosofica (fililala din Moscova)

Acest seminar este directionat catre dobandirea si formarea personala in principalele competente de gandire. In cadrul acestei practici, participantii lucreaza asupra propriei atitutidini, devin mai constienti de ei insisi si de obstacolele din gandire, si invata sa-si puna intrebari, atat prin interogare si prin exercitii de interogatoriu.

Acest seminar este si o oportunitate de a exersa gandirea critica, atat in grup cat si individual. In cadrul lui se va lucra pe diferite registre:

  • Intelectual: propunerea de concept si ipoteze; structurarea si clarificarea ideilor; analiza, argumentare si obiectie; chestionarea (studierea intrebarilor eficiente si non-eficiente).
  • Existential:  exprimarea si pozitionarea de sine prin alegerile si hotararile personale; constiinta de sine, ideile proprii si comportamentul; gestionarea reactiilor cuiva; lucrul asupra felului de a fi si de a gandi; a deveni constient de incoerenta cuiva;
  • Social: exprimarea interesului in gandirea celuilalt; implicarea in activitatea grupului;  intelegerea regulilor de lucru;  lucru asupra interactiunii in grup

INSCRIERE SI PARTICIPARE

Termenul limita de inregistrare este 1 martie. Nu vor fi acceptati mai mult de 30 de participant, chiar daca aplicatiile sunt trimise la timp. Criteriul de selectie va fi “primul venit, primul servit”;  Plata taxei de participare: Pentru participantii deja inregistrati la Conferinta LUMEN RSACV si care doresc sa se inregistreze la workshop, taxa va fi de 25 euro. Plata celor 25 de euro nu va da dreptul de a participa la sesiunile conferintei, si de asemenea, plata taxei de participare la conferinta nu inlocuieste taxei de workshop. Toti cei interesati de participare la acest workshop se pot inregistra pana la 1 aprilie 2015, contactandu-ne la adresa de e-mail: lumenconference@gmail.com.

INFO

Conferinta LUMEN RSACV 2015

conferinta.info/workshop-rsacv2015/

www.facebook.com/LumenConferenceCenter

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: