Workshop dedicat jurnalismului de investigatie @Teatru Fix

investigatie-jurnalism

Sunteti invitati la un workshop dedicat jurnalismului de investigatie, sambata, 17 octombrie 2015, la Teatru Fix, intre orele 10.00 – 12.00.

Atelierul propune instrumente noi de investigare și diseminare a informațiilor de interes public. Jurnalismul de investigație este simultan ucis și reiventat în era internetului. Cum putem profita de contextul actual?

Pop Investigations: noi metode ale jurnalismului de investigație în context digital; realizarea și diseminarea jurnalismului de investigație; forme colaborative: jurnalism/ teatru/ activism.

Atelierul este susținut de jurnalista Laura Ștefănuț și actrița Smaranda Nicolau, care au colaborat în cadrul proiectului de teatru investigativ Produse Domestice, lansat de Ioana Păun/regior și susținut la Iași în 16 octombrie 2015. Studiu de caz: Produse Domestice, proiect de teatru investigativ, care se va juca la Iași/16 octombrie/Teatrul Național

Laura Ștefănuț: colaborează în prezent cu televiziunea  publică germană ARD, în special pe subiecte investigative. Este bursieră în programul “Balkan Fellowship for  Journalistic  Excellence 2015”, derulat de Balkan Investigative Network of Reporters. Este co-autoare a volumului colectiv România Noului Val, cu un eseu pe tema Reinventarea jurnalismului În era digitală. Viitorul jurnalismului În cheie globală. În 2013 a obținut un grant al Departamentului de Stat American și a avut un rezidențiat în Chicago. Acolo a cunoscut-o pe regizoarea Ioana Păun, care a invitat-o în proiecte de teatru investigativ. Între 2008 și 2014 a lucrat la România liberă și DIGI 24.

Smaranda Nicolau: actriță, dramaturg și artist în educație. Din 2014 joacă în Produse Domestice, un spectacol de  teatru bazat pe o  documentare jurnalistică a vieții bonelor filipineze din București, în regia  Ioanei Păun. În 2015, colaborează din nou cu Ioana Păun la dramaturgia spectacolului Inamicul Poporului, o adaptare după piesa cu același titlu de Henrik Ibsen. A absolvit Masterul de Pedagogie Teatrală la UNATC cu o dizertație intitulată Teatrul Cititorilor – Pedagogia Experiențială a Lecturii. A fost asistentă la calasa de Actorie anul I la UNATC. A livrat training-uri pentru corporații și ateliere de teatru pentru copii. Începând cu 2015, colaborează cu Asociația Curtea Veche, unde dezvoltă și coordonează proiecte și programe educaționale pentru dezvoltarea interesului copiilor în lectură.

INSCRIERE

Pentru înscrieri trimiteți un mesaj cu numele/funcția/principalul interes pe: laurastefanut@gmail.com. Contact: 0721 953 906.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: